Artikkeli

Tomaat­ti­täyt­teiset Filokolmiot

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valmista täyte...

1/2 pkt (225 g) fi­lo­tai­ki­naa

Täy­te:

1 dl au­rin­ko­kui­vat­tu­ja to­maat­te­ja

1 prk (250 g) ri­cot­taa

100 g fe­taa

nip­pu ba­si­li­kaa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus me­ri­suo­laa

Voi­te­luun:

olii­vi­öl­jyä

1. Su­la­ta fi­lo­tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kai­ses­ti.

2. Val­mis­ta täy­te. Silp­pua au­rin­ko­kui­va­tut to­maa­tit hie­nok­si ja yh­dis­tä jouk­koon mu­ren­ne­tut juus­tot. Maus­ta seos sil­pu­tul­la yr­til­lä, pip­pu­ril­la ja suo­lal­la.

3. Le­vi­tä ko­ko­nai­nen fi­lo­tai­ki­na pöy­däl­le. Leik­kaa ly­hy­em­mäs­tä pää­dys­tä 8 sen­tin le­vyi­nen kais­ta­le kaik­kien tai­ki­na­ker­ros­ten läpi. Pane lo­put tai­ki­nas­ta ta­kai­sin pak­ka­seen.

4. Si­ve­le kaik­kiin sui­ka­lei­siin öl­jyä. Nos­ta sui­ka­leen va­sem­paan ala­reu­naan kak­si ruo­ka­lu­si­kal­lis­ta täy­tet­tä. Kään­nä kul­ma täyt­tei­neen ylös­päin, niin et­tä kais­ta­leen ala­reu­na tu­lee kiin­ni oi­ke­aan reu­naan. Jat­ka näin tait­ta­en ylös­päin, kun­nes koko kais­ta­le on kol­mi­o­na. Kään­nä yli­mää­räi­nen kais­ta­le kol­mi­on al­le.

5. Pane val­miit kol­mi­ot pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Pais­ta 175 as­tees­sa noin 12 mi­nuut­tia.

Koti ja keit­tiö 9/2002