1/2 pkt (225 g) filotaikinaa
Täyte:
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk (250 g) ricottaa
100 g fetaa
nippu basilikaa
ripaus mustapippuria
ripaus merisuolaa
Voiteluun:
oliiviöljyä
1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
2. Valmista täyte. Silppua aurinkokuivatut tomaatit hienoksi ja yhdistä joukkoon murennetut juustot. Mausta seos silputulla yrtillä, pippurilla ja suolalla.
3. Levitä kokonainen filotaikina pöydälle. Leikkaa lyhyemmästä päädystä 8 sentin levyinen kaistale kaikkien taikinakerrosten läpi. Pane loput taikinasta takaisin pakkaseen.
4. Sivele kaikkiin suikaleisiin öljyä. Nosta suikaleen vasempaan alareunaan kaksi ruokalusikallista täytettä. Käännä kulma täytteineen ylöspäin, niin että kaistaleen alareuna tulee kiinni oikeaan reunaan. Jatka näin taittaen ylöspäin, kunnes koko kaistale on kolmiona. Käännä ylimääräinen kaistale kolmion alle.
5. Pane valmiit kolmiot pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia.
Koti ja keittiö 9/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2