Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2009

Tomaatti-munakeitto

Kuori ja silppua sipuli ja valko­si­pu­lin­kynnet. Kuullota öljyssä...

Oh­je nel­jäl­le

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl ruo­ka­öl­jyä

5 isoa to­maat­tia

1 l vah­vaa ka­na­lien­tä

4 isoa ka­nan­mu­naa

1 1/2 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

1 tl so­ke­ria

jau­het­tua val­ko­pip­pu­ria

Ko­ris­te­luun:

ke­vät­si­pu­lin var­si

1. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuul­lo­ta öl­jys­sä.

2. Hal­kai­se to­maa­tit, pois­ta si­suk­set, ja pa­loit­te­le he­del­mä­li­ha. Li­sää to­maa­tin­pa­lat pan­nul­le ja pais­ta vie­lä noin 5 mi­nuut­tia. Li­sää ka­na­lie­mi ja kie­hau­ta.

3. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne ke­vy­es­ti rik­ki. Kaa­da mu­na­se­os vä­hi­tel­len kie­hu­vaan keit­toon koko ajan se­koit­ta­en. Li­sää maus­teet.

4. Vii­meis­te­le keit­to ke­vät­si­pu­li­sil­pul­la ja nos­ta tar­jol­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ