Koti ja keittiö 6-7/2009Kuva: Arto Vuohelainen
4 - 5 annosta
2 munaa
250 g mascarponejuustoa
1 prk ranskankermaa
1 1/2 dl ruokotomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 - 3 tl pikakahvijauhetta
(2 tl kahvilikööriä)
1/2 dl kahvia
1 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 - 3 rkl suklaaströsseleitä tai hienoa suklaarouhetta
Lisäksi:
rapeita keksejä, esim. kaurakeksejä
vaahdotettua kermaa
pikakahvijauhetta tai tummaa kaakaojauhetta
1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset. Vatkaa kulhossa keltuaiset, mascarponejuusto, ranskankerma, sokerit ja pikakahvijauhe sekä likööri ja kahvi vaahdoksi.
2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää seokseen suklaarouhe tai strösselit.
3. Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on valmista, noin 30 - 45 minuuttia.
4. Tarjoa jäätelö rapeiden keksien ja kevyesti vaahdotetun kerman kanssa. Koristele kaakao- tai pikakahvijauheella sekä halutessasi tuoreilla yrteillä.
Vinkki! Voit valmistaa jäätelön ilman jäätelökonetta. Laita jäätelömassa tilavaan kulhoon ja nosta pakastimeen jäätymään. Anna jäätelön hieman kohmettua ja sekoita sitten massaa sähkövatkaimella noin minuutti. Toista sama vielä 1 - 2 kertaa jäädytyksen aikana. Näin jäätelö pysyy pehmeänä, eikä sen pintaan muodostu jääkiteitä.
Lukijakilpailun 5.
Else Leikas, Varkaus
Else: Ohje on lähtöisin äitini kotoa. Sen pohjalta kehitin tämän oman versioni. Meillä sitä tehtiin rippi- ja muihin perhejuhliin. Ruokotomusokeri antaa jäätelölle samettisen rakenteen ja kahvilikööri hienostuneen säväyksen.
Raati: Kaunis ja herkullisen kermainen jäätelö, mieto kahvin maku. Rapeat keksit mukava lisä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2