Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen

14.5.2019

Tiike­ri­täy­te­kakku hurmaa suklaan ystävän

Nyt tiikerikakku leivotaan täytekakun tapaan. Se saa kuorrutteen ylleen ja väliin suklaakreemiä. Tummat suklaaraidat ja vaaleat, appelsiinin makuiset raidat tekevät tiike­ri­täy­te­ka­kusta ihanan makean ja täyteläisen.

Tii­ke­ri­täy­te­kak­ku

noin 14 pa­laa

Tai­ki­na:

200 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

2 dl so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Vaa­lei­siin rai­toi­hin:

1 rkl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

Tum­miin rai­toi­hin:

3 rkl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

noin 2 rkl ker­maa

Kos­tu­tus:

noin ¾ dl ap­pel­sii­ni­me­hua

Täy­te ja kuor­ru­tus:

75 g tum­maa suk­laa­ta

100 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

200 g (noin 3 ⅓ dl) to­mu­so­ke­ria

noin 2 rkl ker­maa

Tar­joi­luun:

kir­si­koi­ta, va­del­mia tai mui­ta mar­jo­ja

1. Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri noin lit­ran suo­ra­kai­de­vuo­kaan.

2. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaa­le­ak­si, ta­sai­sek­si vaah­dok­si. Vat­kaa mu­nat yk­si­tel­len vaah­toon. Se­koi­ta lei­vin­jau­he ja veh­nä­jau­ho kes­ke­nään. Se­koi­ta tai­ki­naan puu­haa­ru­kal­la.

3. Ota tai­ki­nas­ta ⅔ erik­seen. Se­koi­ta sii­hen raas­tet­tu ap­pel­sii­nin­kuo­ri. Se­koi­ta lop­puun tai­ki­naan kaa­ka­o­jau­he. Li­sää sen ver­ran ker­maa, et­tä tum­ma tai­ki­na on suu­rin piir­tein yh­tä pak­sua kuin vaa­lea tai­ki­na.

4. Lu­si­koi vuo­an poh­jal­le vaa­le­aa ja tum­maa tai­ki­naa ren­nos­ti. Tee toi­nen ker­ros si­ten, et­tä vaa­le­al­le tai­ki­nal­le tu­lee tum­maa ja päin­vas­toin. Voit ha­lu­tes­sa­si ve­tää veit­sel­lä tai­ki­noi­ta hie­man se­kai­sin.

5. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 50 mi­nuut­tia, kun­nes kak­kuun pis­tet­tyyn ham­mas­tik­kuun ei enää tar­tu tai­ki­naa. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

6. Ir­ro­ta vuo­ka. Leik­kaa kak­ku kah­teen osaan. Kos­tu­ta ke­vy­es­ti me­hul­la.

7. Val­mis­ta täy­te. Rou­hi suk­laa ja su­la­ta se. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Vat­kaa voi kuoh­ke­ak­si. Vat­kaa jouk­koon to­mu­so­ke­ri muu­ta­mas­sa eräs­sä, hi­taal­la no­peu­del­la vat­ka­ten. Li­sää jouk­koon ker­ma ja vat­kaa, kun­nes seos on kuoh­ke­aa. Li­sää jääh­ty­nyt suk­laa. Jos kuor­ru­tus tun­tuu lii­an löy­säl­tä, lai­ta se jää­kaap­piin, kun­nes kuor­ru­tus on so­pi­van jäh­me­ää le­vi­tet­tä­väk­si.

8. Le­vi­tä suk­laa­kuor­ru­tus­ta toi­sel­le kak­ku­poh­jal­le. Nos­ta kak­ku­poh­jat pääl­lek­käin. Le­vi­tä se­os­ta ka­kun pääl­le ja si­vuil­le. Lai­ta kak­ku vii­le­ään vä­hin­tään tun­nik­si.

9. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si mar­joil­la ja syö­tä­vil­lä ku­kil­la.


Val­mis­tu­sai­ka: 2 t

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 15 e

Lue Myös

Omena-inkiväärishotti tehdään tuoreista omenista ja maustetaan limetillä.

Omena-inkiväärishotti tehdään tuoreista omenista ja maustetaan limetillä.

Martti Järvi

Valmista raikas omena-inkiväärishotti aamupalalle tai flunssan torjuntaan

Labneh-jogurttikulho tarjotaan paahdettujen rypäleiden ja karamellisoidun greipin kanssa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Omena-inkiväärishotti tehdään tuoreista omenista ja maustetaan limetillä.

Omena-inkiväärishotti tehdään tuoreista omenista ja maustetaan limetillä.

Martti Järvi

Valmista raikas omena-inkiväärishotti aamupalalle tai flunssan torjuntaan

Labneh-jogurttikulho tarjotaan paahdettujen rypäleiden ja karamellisoidun greipin kanssa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Voikukkavohvelit savusii­ka­täyt­teellä

Arto Vuohelainen

Gnocchit – perusohje ja 2 ihanan tuhtia paistosta

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

3 x herkullinen kesätapas

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

3 x herkullinen kesätapas

Sticky chicken eli aasialainen tahmakana on mausteinen uuniherkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.