Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen

Tiike­ri­täy­te­kakku hurmaa suklaan ystävän

Nyt tiikerikakku leivotaan täytekakun tapaan. Se saa kuorrutteen ylleen ja väliin suklaakreemiä. Tummat suklaaraidat ja vaaleat, appelsiinin makuiset raidat tekevät tiike­ri­täy­te­ka­kusta ihanan makean ja täyteläisen.

Tii­ke­ri­täy­te­kak­ku

noin 14 pa­laa

Tai­ki­na:

200 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

2 dl so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Vaa­lei­siin rai­toi­hin:

1 rkl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

Tum­miin rai­toi­hin:

3 rkl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

noin 2 rkl ker­maa

Kos­tu­tus:

noin ¾ dl ap­pel­sii­ni­me­hua

Täy­te ja kuor­ru­tus:

75 g tum­maa suk­laa­ta

100 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

200 g (noin 3 ⅓ dl) to­mu­so­ke­ria

noin 2 rkl ker­maa

Tar­joi­luun:

kir­si­koi­ta, va­del­mia tai mui­ta mar­jo­ja

1. Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri noin lit­ran suo­ra­kai­de­vuo­kaan.

2. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaa­le­ak­si, ta­sai­sek­si vaah­dok­si. Vat­kaa mu­nat yk­si­tel­len vaah­toon. Se­koi­ta lei­vin­jau­he ja veh­nä­jau­ho kes­ke­nään. Se­koi­ta tai­ki­naan puu­haa­ru­kal­la.

3. Ota tai­ki­nas­ta ⅔ erik­seen. Se­koi­ta sii­hen raas­tet­tu ap­pel­sii­nin­kuo­ri. Se­koi­ta lop­puun tai­ki­naan kaa­ka­o­jau­he. Li­sää sen ver­ran ker­maa, et­tä tum­ma tai­ki­na on suu­rin piir­tein yh­tä pak­sua kuin vaa­lea tai­ki­na.

4. Lu­si­koi vuo­an poh­jal­le vaa­le­aa ja tum­maa tai­ki­naa ren­nos­ti. Tee toi­nen ker­ros si­ten, et­tä vaa­le­al­le tai­ki­nal­le tu­lee tum­maa ja päin­vas­toin. Voit ha­lu­tes­sa­si ve­tää veit­sel­lä tai­ki­noi­ta hie­man se­kai­sin.

5. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 50 mi­nuut­tia, kun­nes kak­kuun pis­tet­tyyn ham­mas­tik­kuun ei enää tar­tu tai­ki­naa. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

6. Ir­ro­ta vuo­ka. Leik­kaa kak­ku kah­teen osaan. Kos­tu­ta ke­vy­es­ti me­hul­la.

7. Val­mis­ta täy­te. Rou­hi suk­laa ja su­la­ta se. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Vat­kaa voi kuoh­ke­ak­si. Vat­kaa jouk­koon to­mu­so­ke­ri muu­ta­mas­sa eräs­sä, hi­taal­la no­peu­del­la vat­ka­ten. Li­sää jouk­koon ker­ma ja vat­kaa, kun­nes seos on kuoh­ke­aa. Li­sää jääh­ty­nyt suk­laa. Jos kuor­ru­tus tun­tuu lii­an löy­säl­tä, lai­ta se jää­kaap­piin, kun­nes kuor­ru­tus on so­pi­van jäh­me­ää le­vi­tet­tä­väk­si.

8. Le­vi­tä suk­laa­kuor­ru­tus­ta toi­sel­le kak­ku­poh­jal­le. Nos­ta kak­ku­poh­jat pääl­lek­käin. Le­vi­tä se­os­ta ka­kun pääl­le ja si­vuil­le. Lai­ta kak­ku vii­le­ään vä­hin­tään tun­nik­si.

9. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si mar­joil­la ja syö­tä­vil­lä ku­kil­la.


Val­mis­tu­sai­ka: 2 t

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 15 e