Koti ja keittiö 01/05
(4-6 annosta)
400 g kirjolohta tai lohta fileenä
1 punainen paprika
2 rkl vihreää currytahnaa
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio tai 1 1/2 rkl kasvisfondia
2 kuivattua limen lehteä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 limetin mehu
200 g jättikatkaravunpyrstöjä
noin 150 g sokeriherneitä
2-3 rkl tuoretta
thaibasilikaa hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:
keitettyä jasmiiniriisiä
1. Poista lohesta ruodot ja nahka ja kuutioi kala. Suikaloi paprika.
2. Kuumenna currytahnaa kattilassa hetki sekoitellen. Lisää vesi ja liemivalmiste, limen lehdet ja kookosmaito sekä limetin puristettu mehu ja kuumenna melkein kiehuvaksi, mutta älä keitä.
3. Lisää paprikasuikaleet ja lohipalat ja hauduta, kunnes kala on melkein kypsää. Lisää jättikatkaravunpyrstöt ja sokeriherneet ja hauduta vielä hetki. Mausta thaibasilikalla ja mustapippurilla.
4. Tarjoile keitto keitetyn jasmiiniriisin kanssa siten, että annostelet keittokulhon pohjalle ensin riisiä ja sen päälle keittoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2