Koti ja keittiö 1-2/2011 KUVA REETTA PASANEN
4 annosta
noin 400 g broilerin rintafileetä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
2 rkl punaista currytahnaa
noin 4 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
1 sitruunaruoho
1 punainen chili
1 rkl kalakastiketta
Viimeistelyyn:
2 kevät- tai salaattisipulin vartta
muutama oksa tuoretta minttua ja korianteria
1 limetin mehu
1. Leikkaa broilerifileet reiluiksi kuutioiksi.
2. Kuumenna kattilassa 1/2 dl kookosmaitoa. Lisää currytahna ja anna seoksen kiehua muutama minuutti. Lisää broileripalat ja paista niitä makuliemessä hetken aikaa.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta inkivääri.
3. Lisää kattilaan loppu kookosmaito, vesi, sipuli- ja valkosipulisilppu sekä inkivääriraaste.
4. Halkaise sitruunaruoho, hakkaa varsia hieman esimerkiksi perunanuijalla ja paloittele. Hienonna chili. Lisää kattilaan sitruunaruohopalat, chili ja kalakastike. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, jotta liemi hieman tiivistyy.
5. Viimeistele keitto hienonnetulla kevät- tai salaattisipulilla, hienonnetuilla yrteillä ja limettimehulla. Tarjoa keiton lisänä esimerkiksi keitettyä jasmiiniriisiä.
Valmistusaika: noin 30 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2