Artikkeli

Täytetyt jälki­ruo­ka­to­maatit ja kookos-vaniljakastike

Valmista ensin kookos­va­nil­ja­kastike. Kiehauta kattilassa maito, kerma ja vaniljatanko. Sekoita kulhossa sokeri, keltuaiset ja maizena...

4 kes­ki­ko­kois­ta kyp­sää to­maat­tia

5-6 kyp­sää ap­ri­koo­sia

1 rkl voi­ta

1/2 dl ruo­ko­ki­de- tai mus­co­va­do­so­ke­ria

1 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta mint­tua

1 li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri

1 rkl li­met­ti­me­hua

Koo­kos-va­nil­ja­kas­ti­ke:

2 dl ke­vyt­mai­toa

2 dl ruo­ka­ker­maa

1/2 va­nil­ja­tan­ko

3/4 dl so­ke­ria

4 kel­tu­ais­ta

1 rkl mai­ze­na­mais­si­tärk­ke­lys­tä

1/2 dl koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1. Val­mis­ta en­sin koo­kos­va­nil­ja­kas­ti­ke. Kie­hau­ta kat­ti­las­sa mai­to, ker­ma ja va­nil­ja­tan­ko. Se­koi­ta kul­hos­sa so­ke­ri, kel­tu­ai­set ja mai­ze­na. Kaa­da kuu­ma mai­to-ker­ma­se­os mui­den ai­nes­ten pääl­le ja se­koi­ta hy­vin.

2. Kaa­da seos ta­kai­sin kat­ti­laan ja kuu­men­na koko ajan se­koit­ta­en. Kei­tä, kun­nes kas­ti­ke sa­ke­nee. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko ja li­sää lo­puk­si koo­kos­hiu­ta­leet.

3. Kalt­taa to­maa­tit edel­lä mai­ni­tun oh­jeen mu­kai­ses­ti. Leik­kaa to­maa­teis­ta lak­ki pois ja ko­ver­ra si­suk­set. Leik­kaa lak­ki pie­nik­si kuu­ti­oik­si.

4. Hal­kai­se ap­ri­koo­sit ja pois­ta niis­tä ki­vet. Leik­kaa he­del­mät pie­nik­si kuu­ti­oik­si.

5. Nos­ta ko­ver­re­tut to­maa­tit uu­ni­vuo­kaan ja kyp­sen­nä nii­tä 150-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15-20 mi­nuut­tia.

6. Su­la­ta voi pan­nus­sa ja li­sää so­ke­ri. An­na so­ke­rin su­laa ja ka­ra­mel­li­soi­tua. Li­sää sit­ten to­maat­ti- ja ap­ri­koo­si­kuu­ti­ot. Kuu­men­na het­ken ai­kaa ja li­sää mint­tu sekä li­me­tin­kuo­ri ja -mehu.

7. Täy­tä läm­pi­mät to­maa­tit ap­ri­koo­si­se­ok­sel­la. Tar­joi­le koo­kos-va­nil­ja­kas­tik­keen kans­sa.