KATRI SCHRÖDER • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 5/2014
4 annosta
noin 200 g pinaattia
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 rs (200 g) levitettävää sulatejuustoa, esimerkiksi Koskenlaskijaa
ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
Lisukkeeksi:
keitettyä kananmunaa
1. Keitä ensin lisukkeeksi kanamunat ja nosta jäähtymään kylmään veteen.
2. Poista suurimmista pinaatinlehdistä kovat lehtiruodit. Silppua lehdet huolellisesti.
3. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen puuhaarukalla, kunnes seos kiehuu, muttei ruskistu.
4. Lisää ensin puolet maidosta ja sekoita, kunnes keitto kiehuu ja on tasaista.
5. Lisää joukkoon silputut pinaatinlehdet, paloiteltu sulatejuusto ja loput maidosta. Keitä noin 5 minuuttia samalla koko ajan sekoittaen. Tarjoile keitto kuorittujen ja viipaloitujen kanamunien kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2