vettä
500 g hillosipuleita tai
pieniä salottisipuleita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl ruokokidesokeria
1 tl suolaa
2 rkl tamarinditahnaa
1/2 tl jauhettua
juustokuminaa, jeeraa
1/2 tl jauhettua korianteria
2 dl vettä
1. Keitä kuorimattomia pikkusipuleita muutama minuutti. Huuhtele ne sitten kylmällä vedellä, minkä jälkeen kuoret irtoavat helposti.
2. Paista kuorittuja sipuleita öljyssä pannulla, kunnes ne saavat kauttaaltaan ruskean paistopinnan. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin.
3. Hauduta sipuleita kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kansi pois ja keitä vielä kovemmalla lämmöllä, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut, noin 10 minuuttia.
4. Tarjoile sipulit haaleina tai kylminä.
Vinkki! Hapanimelää tamarinditahnaa myydään aasialaisissa ruokakaupoissa sekä hyvinvarustetuissa elintarvikeliikkeissä.
Koti ja keittiö 4/2004
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ