Artikkeli

Tamarindilla maustetut hillosipulit

Keitä kuorimattomia pikkusipuleita muutama minuutti. Huuhtele ne sitten kylmällä vedellä, minkä jälkeen kuoret irtoavat helposti...

vet­tä

500 g hil­lo­si­pu­lei­ta tai

pie­niä sa­lot­ti­si­pu­lei­ta

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1 tl suo­laa

2 rkl ta­ma­rin­di­tah­naa

1/2 tl jau­het­tua

juus­to­ku­mi­naa, jee­raa

1/2 tl jau­het­tua ko­ri­an­te­ria

2 dl vet­tä

1. Kei­tä kuo­ri­mat­to­mia pik­ku­si­pu­lei­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti. Huuh­te­le ne sit­ten kyl­mäl­lä ve­del­lä, min­kä jäl­keen kuo­ret ir­to­a­vat hel­pos­ti.

2. Pais­ta kuo­rit­tu­ja si­pu­lei­ta öl­jys­sä pan­nul­la, kun­nes ne saa­vat kaut­taal­taan rus­ke­an pais­to­pin­nan. Li­sää lo­put ai­nek­set ja se­koi­ta hy­vin.

3. Hau­du­ta si­pu­lei­ta kan­nen al­la mie­dol­la läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia. Nos­ta kan­si pois ja kei­tä vie­lä ko­vem­mal­la läm­möl­lä, kun­nes nes­te on lä­hes ko­ko­naan haih­tu­nut, noin 10 mi­nuut­tia.

4. Tar­joi­le si­pu­lit haa­lei­na tai kyl­mi­nä.

Vink­ki! Ha­pa­ni­me­lää ta­ma­rin­di­tah­naa myy­dään aa­si­a­lai­sis­sa ruo­ka­kau­pois­sa sekä hy­vin­va­rus­te­tuis­sa elin­tar­vi­ke­liik­keis­sä.

Koti ja keit­tiö 4/2004