2 keltuaista
2 tl sinappia (Dijon)
1 1/2–2 dl ruokaöljyä
3 tl sitruunamehua tai
omenaviinietikkaa
1 tl kylmää vettä
1/4 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1. Riko munat ja erottele kulhoon keltuaiset. Lisää joukkoon sitruunamehu tai viinietikka, vesi, sokeri, suola sekä Dijon-sinappi. Sekoita.
2. Käytä huoneenlämpöistä öljyä. Valuta keltuaispohjaan öljyä ensin tipoittain ja sitten nauhana. Sekoita koko ajan. Tarkista lopuksi maut. Voit rikastaa majoneesia kermarahkalla tai kasviskermalla. Voit myös värjätä majoneesin yrteillä tai chiliketsupilla.
Koti ja keittiö 8/2002
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ