Artikkeli

Talvimajoneesi

2 kel­tu­ais­ta

2 tl si­nap­pia (Di­jon)

1 1/2–2 dl ruo­ka­öl­jyä

3 tl sit­ruu­na­me­hua tai

ome­na­vii­nie­tik­kaa

1 tl kyl­mää vet­tä

1/4 tl so­ke­ria

1/2 tl suo­laa

1. Riko mu­nat ja erot­te­le kul­hoon kel­tu­ai­set. Li­sää jouk­koon sit­ruu­na­me­hu tai vii­nie­tik­ka, vesi, so­ke­ri, suo­la sekä Di­jon-si­nap­pi. Se­koi­ta.

2. Käy­tä huo­neen­läm­pöis­tä öl­jyä. Va­lu­ta kel­tu­ais­poh­jaan öl­jyä en­sin ti­poit­tain ja sit­ten nau­ha­na. Se­koi­ta koko ajan. Tar­kis­ta lo­puk­si maut. Voit ri­kas­taa ma­jo­nee­sia ker­ma­rah­kal­la tai kas­vis­ker­mal­la. Voit myös vär­jä­tä ma­jo­nee­sin yr­teil­lä tai chi­li­ket­su­pil­la.

Koti ja keit­tiö 8/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ