Artikkeli

KOTI JA KEIT­TIÖ jou­lu­lii­te 2001

Taikinoitu kalkkunanrinta

Sekoita huoneen­läm­pöiseen voihin mausteet ja hienoksi silputut mauste­vi­han­nekset sekä raastettu sipuli...

1 kalk­ku­nan rin­ta­pa­la

2 pkt val­mis­ta voi­tai­ki­naa

maus­te­voi:

50 g voi­ta

2 tl suo­laa

1 tl sit­ruu­na­pip­pu­ria

1 pie­ni si­pu­li

nip­pu per­sil­jaa

1 sel­le­rin­var­si

1. Se­koi­ta huo­neen­läm­pöi­seen voi­hin maus­teet ja hie­nok­si sil­pu­tut maus­te­vi­han­nek­set sekä raas­tet­tu si­pu­li. Hie­ro li­han pin­taan ja an­na maus­tua het­ki vii­le­äs­sä.

2. Le­vi­tä voi­tai­ki­na yh­te­näi­sek­si kää­reek­si ja kie­do liha sii­hen. Sul­je reu­nat ja lii­maa um­peen ve­del­lä. Ase­ta li­ha­kää­rö uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Pis­te­le pin­taan höy­ry­au­kot ja ko­ris­ta tai­ki­na­ku­vi­oil­la. Pei­tä kuo­ri aluk­si fo­li­ol­la tai lei­vin­pa­pe­ril­la. Ota suo­ja pois vas­ta pais­ton lop­pu­puo­lel­la.

3. Kyp­sen­nä 180-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin tun­ti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ