Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/06

Tabbouleh eli bulgursalaatti

Huuhdo bulgur siivilässä hyvin ja jätä valumaan...

1 1/2 dl bul­gu­ria eli esi­kyp­sen­nyt­tyä, ha­kat­tua veh­nää

3 pie­neh­köä to­maat­tia

puo­li­kas isos­ta kel­ta­si­pu­lis­ta

1 sit­ruu­na

1 ruuk­ku si­le­ä­leh­tis­tä per­sil­jaa

1–1 1/2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta mint­tua tai 1/2 tl kui­vat­tua

ri­paus suo­laa ja pari kier­ros­ta

mus­ta­pip­pu­ri­myl­lys­tä

noin 1/2 dl hy­vää olii­vi­öl­jyä

Ko­ris­te­luun:

sa­laa­tin­leh­tiä, esim. pu­na­man­gol­dia

1. Huuh­do bul­gur sii­vi­läs­sä hy­vin ja jätä va­lu­maan.

2. Hal­kai­se to­maa­tit ja pois­ta ha­lu­tes­sa­si si­suk­set. Leik­kaa he­del­mä­li­ha pie­nik­si kuu­ti­oik­si.

3. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li.

4. Hie­non­na per­sil­ja.

5. Yh­dis­tä kui­vak­si pai­nel­tu bul­gur, to­maat­ti­kuu­ti­ot, si­pu­li­silp­pu, sit­ruu­na­me­hu ja yrt­ti­sil­put.

6. Maus­ta seos suo­lal­la, mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la ja li­sää se­kaan öl­jy. Nos­ta si­vuun ja an­na seis­tä vä­hin­tään 15 mi­nuut­tia en­nen tar­joi­lua, niin, et­tä bul­gur eh­tii kun­nol­la peh­me­tä.

7. Aset­te­le sa­laa­tin­leh­det tar­joi­lu­as­ti­aan ja ku­moa bul­gur­sa­laat­ti nii­den pääl­le. Tar­joa heti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ