Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

FABIAN BJÖRK

San­na Ke­kä­läi­nen, Suvi Rüster, Mari Har­ju­la Ku­vat: Fa­bi­an Björk, Ar­to Vuo­he­lai­nen Koon­nut: Jes­si Mä­ki­nen

23.1.2019

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Kokosimme yhteen viisi taivaallista reseptiä, jotka sopivat niin rentoon viikonloppuun kuin juhlapöydän päätähdeksikin. Perinteisempien suklaakakkujen ohella listasta löytyy ohje suklaiseen raakakakkuun sekä tyylikkääseen suklaa-karamel­li­pii­rakkaan.

Fabian Björk

Suk­lai­nen raa­ka­kak­ku

(ve­gaa­ni­nen ja glu­tee­ni­ton)

12 pa­laa

Poh­ja:

5 dl cas­hew­päh­ki­nöi­tä

8 ki­ve­tön­tä taa­te­lia

(muu­ta­ma kier­ros va­nil­ja­tan­koa myl­lys­tä, Dr. Oet­ker)

Vä­li­ker­ros:

3 ½ dl maa­päh­ki­nä­voi­ta

Suk­laa­ker­ros:

1 ½ dl koo­ko­söl­jyä su­la­tet­tu­na

3 dl raa­ka­kaa­ka­o­jau­het­ta, esi­mer­kik­si Co­co­vi

¾ dl aga­ve­sii­rap­pia, esi­mer­kik­si Bi­o­na

3 rkl vet­tä

Ko­ris­te­luun:

vii­ku­noi­ta, man­si­koi­ta tai va­del­mia

1. Lai­ta cas­hew­päh­ki­nät ja taa­te­lit eri kul­hoi­hin. Täy­tä kul­hot ve­del­lä ja li­o­ta yön yli. Kaa­da ve­det pois.

2. Lai­ta cas­hew­päh­ki­nät, taa­te­lit ja va­nil­ja te­ho­se­koit­ti­meen. So­seu­ta tah­nak­si. Pai­ne­le puo­let se­ok­ses­ta hal­kai­si­jal­taan noin 16-sent­ti­seen ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Lai­ta vuo­ka pa­kas­ti­meen 10 mi­nuu­tik­si.

3. Le­vi­tä puo­let maa­päh­ki­nä­vois­ta vuo­kaan.

4. Val­mis­ta suk­laa­ker­ros. Lai­ta koo­ko­söl­jy­purk­ki läm­pi­mään ve­teen, niin öl­jy muut­tuu juok­se­vak­si. Se­koi­ta öl­jyyn kaa­ka­o­jau­he, sii­rap­pi ja vesi. Le­vi­tä puo­let se­ok­ses­ta vuo­kaan.

5. Lai­ta cas­hew­päh­ki­nä-taa­te­li­se­os­ta suk­laan pääl­le. Lai­ta pa­kas­ti­meen 10 mi­nuu­tik­si. Tee sen jäl­keen maa­päh­ki­nä- ja suk­laa­ker­rok­set.

6. Lai­ta kak­ku jää­kaap­piin tai pa­kas­ti­meen vä­hin­tään tun­nik­si. Ko­ris­te­le vii­ku­noil­la, man­si­koil­la tai va­del­mil­la. Leik­kaa ka­kus­ta pa­lo­ja kuu­maan ve­teen kas­te­tul­la veit­sel­lä.

Val­mis­tu­sai­ka: li­o­tu­sai­ka 8 h + 35 min + jäh­met­ty­mi­sai­ka 1 h

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 21 e

FABIAN BJÖRK

Pan­for­te

12 pa­laa

5 dl päh­ki­nöi­tä tai man­te­lei­ta

150 g kui­vat­tu­ja vii­ku­noi­ta

½ dl Vin San­to -jäl­ki­ruo­ka- vii­niä tai ome­na­me­hua

200 g tum­maa suk­laa­ta

1 ½ dl vaa­le­aa sii­rap­pia

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

Pääl­le: to­mu­so­ke­ria

Tar­joi­luun: jää­te­löä tai ka­ne­lil­la maus­tet­tua ker­ma­vaah­toa

1. Hal­kai­se päh­ki­nät tai man­te­lit. Paah­da nii­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la. Pois­ta vii­ku­nois­ta ko­vat kan­nat. Leik­kaa he­del­mät pie­nik­si pa­loik­si.

2. Lai­ta he­del­mät kat­ti­laan vii­nin tai ome­na­me­hun, sii­ra­pin ja so­ke­rin kans­sa. An­na kie­hua hil­jal­leen vii­ti­sen

mi­nuut­tia. Rou­hi suk­laa. Li­sää se kat­ti­laan ja se­koi­ta, kun­nes suk­laa su­laa. Yh­dis­tä suk­laa­se­os, päh­ki­nät, jau­hot ja kaa­ka­o­jau­he. Kään­te­le no­pe­as­ti se­kai­sin.

3. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la pin­go­tet­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan (ø noin 22 cm). Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes kak­ku on kes­kel­tä vie­lä tah­mea, mu­ta­ka­kun tyy­li­nen pais­tos. Kak­ku kyp­syy hie­man myös uu­nis­ta ot­ta­mi­sen jäl­keen.

4. An­na ka­kun jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Sii­vi­löi pin­nal­le to­mu­so­ke­ria. Kak­ku mais­tuu hy­väl­tä sel­lai­se­naan, mut­ta sen kans­sa so­pii mai­ni­os­ti jää­te­lö tai ka­ne­lil­la maus­tet­tu ker­ma­vaah­to.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + 45 min

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 12 e

Arto Vuohelainen

Tum­ma suk­laa­mous­se­kak­ku

(glu­tee­ni­ton)

8–10 an­nos­ta

Poh­ja:

225 g tum­maa suk­laa­ta (70 % kaa­ka­o­ta)

5 mu­naa

1 ¾ dl so­ke­ria

125 g suo­la­ton­ta voi­ta

50 g (noin 1 dl) man­te­li­jau­het­ta

Kos­tu­tus:

noin 4 rkl Coint­re­au-li­köö­riä

Mous­se­täy­te:

1 ½ dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

225 g tum­maa suk­laa­ta (70 % kaa­ka­o­ta)

4 mu­naa

Kuor­ru­te:

200 g tum­maa suk­laa­ta (70 % kaa­ka­o­ta)

50 g voi­ta

2 rkl to­mu­so­ke­ria

Ko­ris­teek­si:

suk­lai­sia ka­ne­li­man­te­lei­ta

1. Su­la­ta suk­laa. Erot­te­le val­ku­ai­set ja kel­tu­ai­set. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri. Li­sää peh­meä voi ja jat­ka vat­kaa­mis­ta. Li­sää sula suk­laa ja man­te­li­jau­he. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Vaah­do­ta val­ku­ai­set. Li­sää val­ku­ais­vaah­to eris­sä tai­ki­naan.

3. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun ja reu­noil­ta voi­del­tuun ir­to­vuo­kaan (hal­kai­si­ja 20 cm). Pais­ta uu­nis­sa 180 as­tees­sa 45-50 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

4. Val­mis­ta mous­se­täy­te. Vaah­do­ta ker­ma. Su­la­ta suk­laa. Li­sää kel­tu­ai­set yk­si­tel­len suk­laan jouk­koon. Li­sää ker­ma­vaah­to. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ja li­sää va­ro­vas­ti nos­tel­len.

5. Leik­kaa kak­ku kah­tia. Kä­sit­te­le kak­ku­poh­jaa va­ro­vas­ti, kos­ka se on si­säl­tä me­he­vä ja pääl­tä ra­pea.

6. Ase­ta toi­nen puo­li tar­joi­lu­va­dil­le leik­kuu­pin­ta ylös­päin. Kos­tu­ta li­köö­ril­lä. Le­vi­tä pääl­le mous­se­täy­te ja nos­ta sen pääl­le toi­nen kak­ku­le­vy leik­kuu­pin­ta alas­päin. Kos­tu­ta myös pääl­tä li­köö­ril­lä. Pei­tä kel­mul­la ja lai­ta jää­kaap­piin pa­rik­si tun­nik­si te­key­ty­mään.

7. Val­mis­ta kuor­ru­tus. Su­la­ta suk­laa, voi ja so­ke­ri pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa. An­na jääh­tyä het­ken ja hie­man pak­suun­tua. Lu­si­koi kuor­ru­tet­ta ka­kun pääl­le ja reu­noil­le. An­na jäh­met­tyä. Ko­ris­te­le kak­ku suk­lai­sil­la ka­ne­li­man­te­leil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 1 h 30 min + te­key­ty­mi­sai­ka 2 h

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 20 e

FABIAN BJÖRK

Mint­tui­nen suk­laa­kak­ku

15 an­nos­ta

Poh­ja:

2 (à 90 g) Pät­kis-suk­laa­le­vyä

100 g voi­ta

4 ka­nan­mu­naa

3 dl so­ke­ria

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 dl mai­toa

Täy­te ja kuor­ru­tus:

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 prk (à 200 g) maus­tet­tua mint­tu­suk­laa­rah­kaa (Va­lio)

2 rkl so­ke­ria

muu­ta­ma tip­pa vih­re­ää elin­tar­vi­ke­vä­riä

Kos­tu­tuk­seen:

1 dl ome­na- tai pää­ry­nä­me­hua

Ko­ris­teek­si:

50 g tum­maa suk­laa­ta

2 rkl voi­ta

Pääl­le:

ma­kei­sia

1. Pa­loit­te­le suk­laa­le­vyt ja voi. Nos­ta voi­pa­lat ja suk­laat kat­ti­laan ja su­la­ta mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes suk­laa on su­la­nut. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. An­na jääh­tyä.

2. Vat­kaa ka­nan­mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si. Se­koi­ta jouk­koon suk­laa­se­os.

3. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Li­sää tai­ki­nan jouk­koon jau­ho­se­os ja mai­to. Se­koi­ta ke­vy­es­ti nos­tel­len ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

4. Le­vi­tä lei­vin­pa­pe­ri uu­ni­pel­lil­le. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä kak­ku­le­vy. Leik­kaa kak­ku­le­vy nel­jään osaan.

5. Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta jouk­koon mint­tu­suk­laa­rah­ka ja so­ke­ri. Se­koi­ta jouk­koon muu­ta­ma tip­pa vih­re­ää elin­tar­vi­ke­vä­riä niin, et­tä se­ok­ses­ta tu­lee min­tun­vih­re­ää.

6. Nos­ta yk­si kak­ku­le­vy tar­joi­lu­va­dil­le. Kos­tu­ta ome­na­me­hul­la. Le­vi­tä pääl­le ¼ rah­ka­se­ok­ses­ta. Nos­ta täyt­teen pääl­le kak­ku­le­vy, kos­tu­ta ome­na­me­hul­la ja le­vi­tä pääl­le rah­ka­täy­tet­tä. Jat­ka sa­moin vie­lä pari ker­ros­ta. Le­vi­tä lo­put täyt­tees­tä kuor­ru­tuk­sek­si ka­kun pin­nal­le ja reu­noil­le.

7. Pa­loit­te­le tum­ma suk­laa ja voi. Su­la­ta mik­ros­sa tai pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa lie­del­lä mie­dol­la läm­möl­lä. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Va­lu­ta suk­laa­ta ka­kun pääl­le. Ko­ris­te­le kak­ku ma­kei­sil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 50 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 13 e

Arto Vuohelainen

Suk­laa-ka­ra­mel­li­pii­rak­ka

8–10 pa­laa

Poh­ja:

125 g voi­ta

1 1/4 dl so­ke­ria

¾ tl va­nil­ja­so­ke­ria

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

¾ dl kaa­ka­o­jau­het­ta

1 kel­tu­ai­nen

Täy­te:

1 prk (397 g) kon­den­soi­tua mai­toa

2 rkl vaa­le­aa sii­rap­pia

60 g voi­ta

Suk­laa­kuor­ru­te:

100 g tum­maa suk­laa­ta (70 % kaa­ka­o­ta)

1 ¼ dl kuo­hu­ker­maa

Li­säk­si:

me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta

1. Mit­taa voi ja kui­vat ai­neet kul­hoon. Nypi tai­ki­na mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää kel­tu­ai­nen ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­na pii­ras­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Lai­ta jää­kaap­piin jäh­met­ty­mään 30 mi­nuu­tik­si.

3. Pis­te­le pii­ras­poh­ja. Lai­ta pii­ras­poh­jan pääl­le lei­vin­pa­pe­ri ja kui­vat­tu­ja her­nei­tä tai rii­siä pai­nok­si. Pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa en­sin 15 mi­nuut­tia. Pois­ta lei­vin­pa­pe­ri ja her­neet tai rii­sit. Jat­ka pais­ta­mis­ta vie­lä 5-10 mi­nuut­tia.

4. Lai­ta kon­den­soi­tu mai­to, sii­rap­pi ja voi pais­tin­pan­nul­le. Kei­tä koko ajan se­koit­ta­en noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes seos hie­man sa­ke­nee. Kaa­da ka­ra­mel­li­täy­te pii­ras­poh­jan pääl­le ja an­na jääh­tyä jää­kaa­pis­sa 30 mi­nuut­tia.

5. Val­mis­ta kuor­ru­te. Rou­hi suk­laa kul­hoon. Kuu­men­na ker­ma höy­ry­ä­vän kuu­mak­si, kaa­da suk­laan jouk­koon ja se­koi­ta, kun­nes suk­laa on su­la­nut ja kuor­ru­te on ta­sais­ta. Le­vi­tä kuor­ru­te va­ro­vas­ti pii­ra­kan pääl­le. Lai­ta pii­rak­ka vie­lä puo­lek­si tun­nik­si jää­kaap­piin jäh­met­ty­mään.

6. Vii­meis­te­le pii­rak­ka me­ri­suo­la­hiu­ta­leil­la en­nen tar­joi­lua.

Val­mis­tu­sai­ka: 50 min + jäh­met­ty­mi­sa­jat 1 1/2 h

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 10 e

Lue Myös

fabian björk

Vuohenputkesta syntyy hienostunut piirakka

Arto Vuohelainen

Metsästäjän paras leipä

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

fabian björk

Vuohenputkesta syntyy hienostunut piirakka

Arto Vuohelainen

Metsästäjän paras leipä

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

Laskiaispullat mantelimassalla ja vadelmavaahdolla

Fabian Björk

Suolakinuski-suklaamousse on täydellinen jälkiruoka

Fabian Björk

Taivaallisen ihana valkosuklainen tiramisu

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.