5 dl japanilaista sushiriisiä
maustettua riisiviinietikkaa
nori-merileväarkki (valmiiksi paahdettua yakinoria)
wasabitahnaa
Nigiri-sushit eli käsin muotoillut sushit:
tuoretta lohta, tonnikalaa ja/tai kuhaa
ebirapuja, mustekalaa
Maki-sushit eli sushirullat:
kurkkua
surimipuikko
Tarjoiluun:
wasabitahnaa
marinoituja inkiväärilastuja eli garia
japanilaista soijakastiketta
1. Keitä riisi ja mausta riisiviinietikalla pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Nigiri-sushit: Leikkaa kalat ja mustekala ohuiksi noin 2x5 cm:n viipaleiksi. Muotoile puolet riisistä soikeiksi palloiksi (2x5 cm), jotka painavat noin 25 g. Sipaise riisille wasabitahnaa ja nosta päälle kalaviipale tai ebiravun pyrstö. Leikkaa merileväarkista noin puolen sentin suikaleita ja kääräise kunkin nigiri-sushin ympärille halutessasi merilevänauha.
3. Maki-sushit: Leikkaa kurkku pitkittäin noin sentin paksuisiksi tangoiksi, joista on poistettu siemenet. Leikkaa myös surimi-puikko pitkittäin tikuiksi. Halkaise merilevälevy poikittain. Aseta merileväarkki bambumatolle ja levitä päälle riisiä noin puolen sentin kerros. Jätä päädystä 2-3 cm tyhjäksi. Sipaise ohut vana wasabitahnaa pitkittäin riisin keskelle ja laita päälle kurkkutanko. Rullaa merilevä maton avulla ja ummista. Leikka rullasta kahdeksan siivua. Valmista toinen sushirulla samaan tapaan surimista.
4. Nosta sushit tarjoiluvadille ja tarjoa soijakastikkeen, wasabitahnan ja garin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2