Taikina:
3 dl vettä
15 g tuorehiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
8 dl vehnäjauhoja
Päälle:
20 g kuivattuja suppilovahveroita
1 dl kuivattua sipulia
1 dl vettä liottamiseen
3/4 dl seesami- tai maapähkinäöljyä
1/2 tl kuivattua timjamia
noin 1 rkl karkeaa merisuolaa
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut taikinan ainekset ja vaivaa, kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa.
2. Nostata taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
3. Pane kuivatut sienet ja sipulit veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.
4. Purista lionneesta sieni-sipuliseoksesta pois liika neste ja yhdistä seos kulhoon öljyn sekaan. Mausta timjamilla.
5. Kauli taikina leivinpaperille uunipellin kokoiseksi. Voitele pinta öljyllä ja levitä pinnalle tasaisesti sieniseos. Ripottele päälle merisuolaa.
6. Anna leivän nousta 10–15 minuuttia ja paista 175 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes leipä on kypsää ja rapeaa.
7. Tarjoa sienifocaccia keittojen tai salaattien kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2