Artikkeli

Suppi­lo­vah­ve­ro­fo­caccia

Tai­ki­na:

3 dl vet­tä

15 g tuo­re­hii­vaa

1 rkl hu­na­jaa

1 tl suo­laa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

8 dl veh­nä­jau­ho­ja

Pääl­le:

20 g kui­vat­tu­ja sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

1 dl kui­vat­tua si­pu­lia

1 dl vet­tä li­ot­ta­mi­seen

3/4 dl see­sa­mi- tai maa­päh­ki­nä­öl­jyä

1/2 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

noin 1 rkl kar­ke­aa me­ri­suo­laa

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää muut tai­ki­nan ai­nek­set ja vai­vaa, kun­nes tai­ki­na on ta­sais­ta ja kim­moi­saa.

2. Nos­ta­ta tai­ki­na pei­tet­ty­nä kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Pane kui­va­tut sie­net ja si­pu­lit ve­teen li­ko­a­maan noin 10 mi­nuu­tik­si.

4. Pu­ris­ta li­on­nees­ta sie­ni-si­pu­li­se­ok­ses­ta pois lii­ka nes­te ja yh­dis­tä seos kul­hoon öl­jyn se­kaan. Maus­ta tim­ja­mil­la.

5. Kau­li tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lin ko­koi­sek­si. Voi­te­le pin­ta öl­jyl­lä ja le­vi­tä pin­nal­le ta­sai­ses­ti sie­ni­se­os. Ri­pot­te­le pääl­le me­ri­suo­laa.

6. An­na lei­vän nous­ta 10–15 mi­nuut­tia ja pais­ta 175 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes lei­pä on kyp­sää ja ra­pe­aa.

7. Tar­joa sie­ni­fo­cac­cia keit­to­jen tai sa­laat­tien kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ