Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2010

Suolaiset minimuffinit

Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta juusto ja sekoita siitä noin 2/3 osa jauhoseokseen...

noin 15 kpl

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

100 g vaa­le­aa ched­dar­juus­toa

3 mu­naa

1 prk (200 g) ker­ma­vii­liä

1/2 dl mai­toa

1/2 dl öl­jyä tai su­la­tet­tua mar­ga­rii­nia

100 g sa­vu­kink­kua puo­li­kas pu­nai­nen pap­ri­ka

2–3 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Raas­ta juus­to ja se­koi­ta sii­tä noin 2/3 osa jau­ho­se­ok­seen.

2. Se­koi­ta mu­nat, ker­ma­vii­li ja mai­to. Li­sää jau­ho­se­ok­seen vuo­ro­tel­len ker­ma­vii­li­se­os­ta ja öl­jyä tai su­la­tet­tua ras­vaa.

3. Kuu­ti­oi kink­ku ja pap­ri­ka ja li­sää tai­ki­naan. Li­sää myös sil­put­tu per­sil­ja. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

4. Jaa tai­ki­na voi­del­lun mi­ni­muf­fi­ni­pel­lin sy­ven­nyk­siin tai pie­niin pa­pe­ri­vuo­kiin. Ri­pot­te­le pin­nal­le lo­put juus­to­raas­tees­ta. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa n. 20 mi­nuut­tia.