Artikkeli

Suolaiset graham­can­tuc­cinit

Paahda cashewpähkinät kullanruskeiksi kuivassa pannussa. Rouhi pähkinät karkeiksi käsin tai monitoi­mi­ko­neessa...

45 kpl

1 1/2 dl cas­hew­päh­ki­nöi­tä

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/2 dl gra­ham­jau­ho­ja

100 g kyl­mää voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1/2 tl suo­laa

2 mu­naa

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta ore­ga­noa

sor­mi­suo­laa

(me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta)

1. Paah­da cas­hew­päh­ki­nät kul­lan­rus­keik­si kui­vas­sa pan­nus­sa. Rou­hi päh­ki­nät kar­keik­si kä­sin tai mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa.

2. Li­sää päh­ki­nöi­hin jau­hot, kuu­ti­oi­tu voi, suo­la, mu­nat ja ore­ga­no. Se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

3. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta kak­si 20 cm pit­kää tan­koa ja an­na nii­den le­vä­tä puo­li tun­tia.

4. Leik­kaa tai­ki­nas­ta vi­noit­tain vii­pa­lei­ta ja nos­ta ne pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Ri­pot­te­le pääl­le sor­mi­suo­laa.

5. Pais­ta suo­la­kek­se­jä 225- as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 10 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä. Tar­joi­le suo­la­pa­la­na al­ku­sa­laa­tin tai -kei­ton kans­sa tai juus­to­jen kera.