45 kpl
1 1/2 dl cashewpähkinöitä
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl grahamjauhoja
100 g kylmää voita tai margariinia
1/2 tl suolaa
2 munaa
2 rkl silputtua tuoretta oreganoa
sormisuolaa
(merisuolahiutaleita)
1. Paahda cashewpähkinät kullanruskeiksi kuivassa pannussa. Rouhi pähkinät karkeiksi käsin tai monitoimikoneessa.
2. Lisää pähkinöihin jauhot, kuutioitu voi, suola, munat ja oregano. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Muotoile taikinasta kaksi 20 cm pitkää tankoa ja anna niiden levätä puoli tuntia.
4. Leikkaa taikinasta vinoittain viipaleita ja nosta ne pellille leivinpaperille. Ripottele päälle sormisuolaa.
5. Paista suolakeksejä 225- asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile suolapalana alkusalaatin tai -keiton kanssa tai juustojen kera.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ