noin 1 kg:n painoinen nieriä tai lahna
Täyte:
1 ruukku rucolaa silputtuna
1/2 dl silputtua tuoretta persiljaa
1/2 dl silputtua tuoretta tilliä
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunaruoho tai
1 sitruunan raastettu kuori
Suolaseos:
750 g karkeaa merisuolaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 valkuainen
mustapippuria
1. Poista kalan sisälmykset ja huuhdo vatsa nopeasti kylmällä vedellä. Pyyhi kala.
2. Sekoita rucola, persilja ja tilli. Hienonna valkosipuli ja leikkaa sitruunaruoho ohuiksi viipaleiksi. Lisää ne yrttiseokseen ja täytä sillä kalan vatsa. Nosta kala tilavaan uunivuokaan.
3. Sekoita merisuola, sitruunan kuori ja kevyesti vatkattu valkuainen. Mausta mustapippurilla. Peitä kala suolaseoksella kokonaan.
4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Poista suolakerros varovasti kalan päältä. Tarjoile esim. kylmän kastikkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2