Artikkeli

Suolagrillatut kampasimpukat

Tarjoile kastikkeen, salaatin ja hyvän leivän kera.

8 suur­ta kam­pa­sim­puk­kaa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

mus­ta­pip­pu­ria

1/2 li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri

2 tl sil­put­tua tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

2 rkl kar­ke­aa me­ri­suo­laa

Si­nap­pi­kas­ti­ke:

1 1/2 dl ka­la­lien­tä (kuu­ti­os­ta val­mis­tet­tua)

1 dl kuo­hu­ker­maa

1 rkl kar­ke­a­jy­väis­tä di­jon-si­nap­pia

1 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan kuor­ta

1/2 tl kui­vat­tua ra­kuu­naa

mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

(mai­ze­na-suu­rus­tet­ta)

1. Pois­ta kam­pa­sim­pu­kois­ta mä­ti­pus­si ja tar­vit­ta­es­sa sul­ki­ja­li­has. Pyy­hi sim­pu­kat puh­taik­si. Leik­kaa nii­hin te­rä­väl­lä veit­sel­lä ris­tik­ko­ku­vio.

2. Se­koi­ta kul­hos­sa olii­vi­öl­jy, sit­ruu­na­me­hu ja ri­paus mus­ta­pip­pu­ria. Pane kam­pa­sim­pu­kat lie­meen het­kek­si.

3. Se­koi­ta li­me­tin kuo­ri, ko­ri­an­te­ri ja me­ri­suo­la. Nos­ta sim­pu­kat öl­jy-sit­ruu­na­lie­mes­tä ja kään­te­le ne maus­te­suo­la­se­koi­tuk­ses­sa.

4. Pa­ri­loi sim­pu­kat kuu­mas­sa pan­nus­sa, noin 1/2 mi­nuut­tia kum­mal­ta­kin puo­lel­ta, kun­nes ne ovat kul­lan­rus­kei­ta.

5. Kie­hau­ta kat­ti­las­sa ka­la­lie­mi ja ker­ma. Li­sää si­nap­pi, sit­ruu­nan kuo­ri, ra­kuu­na ja ri­paus pip­pu­ria. Maus­ta tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la. Kei­tä ko­koon tai suu­rus­ta mai­ze­nal­la.

6. Tar­joi­le kas­tik­keen, sa­laa­tin ja hy­vän lei­vän kera.