8 suurta kampasimpukkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
1/2 limetin raastettu kuori
2 tl silputtua tuoretta korianteria
2 rkl karkeaa merisuolaa
Sinappikastike:
1 1/2 dl kalalientä (kuutiosta valmistettua)
1 dl kuohukermaa
1 rkl karkeajyväistä dijon-sinappia
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1/2 tl kuivattua rakuunaa
mustapippuria
suolaa
(maizena-suurustetta)
1. Poista kampasimpukoista mätipussi ja tarvittaessa sulkijalihas. Pyyhi simpukat puhtaiksi. Leikkaa niihin terävällä veitsellä ristikkokuvio.
2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu ja ripaus mustapippuria. Pane kampasimpukat liemeen hetkeksi.
3. Sekoita limetin kuori, korianteri ja merisuola. Nosta simpukat öljy-sitruunaliemestä ja kääntele ne maustesuolasekoituksessa.
4. Pariloi simpukat kuumassa pannussa, noin 1/2 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita.
5. Kiehauta kattilassa kalaliemi ja kerma. Lisää sinappi, sitruunan kuori, rakuuna ja ripaus pippuria. Mausta tarvittaessa suolalla. Keitä kokoon tai suurusta maizenalla.
6. Tarjoile kastikkeen, salaatin ja hyvän leivän kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2