Koti ja Keittiö 1-2/08
8 viipaletta vehnäpaahtoleipää
125 g tummaa suklaata
3/4 dl pähkinäsekoitusta
2–3 rkl hunajaa tai siirappia
3 munaa
3/4 dl maitoa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Koristeluun:
tomusokeria
1. Levitä leivät leikkuulaudalle tai muulle alustalle.
2. Rouhi suklaa ja pähkinät. Levitä täytteet neljälle leipäviipaleelle. Ripottele leiville suklaa- ja pähkinärouhetta ja valuta päälle hunajaa tai siirappia. Paina päällystettyjen leipäpalojen päälle leipäpala tiukasti.
3. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon maito.
4. Kääntele täytetyt leivät varovasti molemmin puolin muna-maitoseoksessa.
5. Kuumenna rasva pannulla ja paista leivät siinä pari kerrallaan molemmin puolin kullanruskeiksi ja rapeiksi. Paina lastalla leipien päältä, että ne tarttuvat tiiviisti kiinni toisiinsa, kun suklaa sulaa välissä.
6. Pöläytä päälle siivilän läpi tomusokeria ja tarjoa sellaisenaan.
Vinkki! Juhlavan jälkiruoan saat, kun valmistat leivät pullapitkoviipaleista tai viipaloidusta briossista ja tarjoat lisukkeena vaniljakastiketta tai -jäätelöä tai vaniljasokerilla ja sokerilla maustettua kermavaahtoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2