Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 1-2/08

Suklaatäytteiset kerrosleivät

Vinkki! Juhlavan jälkiruoan saat, kun valmistat leivät pulla­pit­ko­vii­pa­leista tai viipaloidusta briossista ja tarjoat lisukkeena vanil­ja­kas­ti­ketta tai -jäätelöä tai vaniljasokerilla ja sokerilla maustettua kermavaahtoa.

8 vii­pa­let­ta veh­nä­paah­to­lei­pää

125 g tum­maa suk­laa­ta

3/4 dl päh­ki­nä­se­koi­tus­ta

2–3 rkl hu­na­jaa tai sii­rap­pia

3 mu­naa

3/4 dl mai­toa

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Ko­ris­te­luun:

to­mu­so­ke­ria

1. Le­vi­tä lei­vät leik­kuu­lau­dal­le tai muul­le alus­tal­le.

2. Rou­hi suk­laa ja päh­ki­nät. Le­vi­tä täyt­teet nel­jäl­le lei­pä­vii­pa­leel­le. Ri­pot­te­le lei­vil­le suk­laa- ja päh­ki­nä­rou­het­ta ja va­lu­ta pääl­le hu­na­jaa tai sii­rap­pia. Pai­na pääl­lys­tet­ty­jen lei­pä­pa­lo­jen pääl­le lei­pä­pa­la tiu­kas­ti.

3. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Li­sää jouk­koon mai­to.

4. Kään­te­le täy­te­tyt lei­vät va­ro­vas­ti mo­lem­min puo­lin muna-mai­to­se­ok­ses­sa.

5. Kuu­men­na ras­va pan­nul­la ja pais­ta lei­vät sii­nä pari ker­ral­laan mo­lem­min puo­lin kul­lan­rus­keik­si ja ra­peik­si. Pai­na las­tal­la lei­pien pääl­tä, et­tä ne tart­tu­vat tii­viis­ti kiin­ni toi­siin­sa, kun suk­laa su­laa vä­lis­sä.

6. Pö­läy­tä pääl­le sii­vi­län läpi to­mu­so­ke­ria ja tar­joa sel­lai­se­naan.

Vink­ki! Juh­la­van jäl­ki­ruo­an saat, kun val­mis­tat lei­vät pul­la­pit­ko­vii­pa­leis­ta tai vii­pa­loi­dus­ta bri­os­sis­ta ja tar­jo­at li­suk­kee­na va­nil­ja­kas­ti­ket­ta tai -jää­te­löä tai va­nil­ja­so­ke­ril­la ja so­ke­ril­la maus­tet­tua ker­ma­vaah­toa.