MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 12/2012
6–8 annosta
200 g tummaa suklaata
4 munaa
4 rkl sokeria
2 dl vispikermaa
2 dl paksua maustamatonta
kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
50 g mantelilastuja
100 g valkosuklaata
kourallinen valkoisia marenkeja
1. Sulata tumma suklaa paloiteltuna vesihauteessa tai liedellä paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä.
2. Paahda mantelilastuja kuivalla, kuumalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
3. Murenna marengit ja rouhi valkosuklaa.
4. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista (2 rkl). Vaahdota valkuaiset ja loput sokerista.
5. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon jogurtti.
6. Sekoita ensin keltuais-sokeriseos sulatetun suklaan joukkoon. Lisää sitten kermavaahto-jogurttiseos ja lopuksi varovasti nostellen valkuaisvaahto.
7. Lisää paahdetut mantelilastut, murennetut marengit ja valkosuklaarouhe jäädykemassaan. Jätä kaikkia aineksia hieman koristeluun.
8. Kaada massa vuokaan, ripottele päälle loput mantelilastut, marengit ja valkosuklaa. Laita pakastimeen noin neljäksi tunniksi tai kunnes jäädyke on puoliksi jäätynyttä ja sopivan jähmeää.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2