Sanna Kekäläinen Kuvat Sanna Peurakoski Koti ja keittiö 12/2011
n. 12 palaa
2 dl kuivattuja viikunoita tai karpaloita tai rusinoita
¾ dl amarettoa tai konjakkia
3 rkl fariinisokeria
250 g tummaa suklaata
3 rkl voita
5 muro- tai muuta keksiä
1 dl rouhittua saksanpähkinää tai mantelia
Viimeistelyyn: tomusokeria
1. Mittaa viikunapalat, amaretto ja sokeri pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja anna sen jäähtyä.
2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
3. Siivilöi viikunaseos.
4. Yhdistä suklaasulaan siivilöidyt viikunat, murustellut keksit ja muut aineet.
5. Muotoile massa pötköksi ja kääri napakasti folioon. Kiristä päät tiukaksi ja nosta viileään muutamaksi tunniksi.
6. Pyörittele jähmettynyt pötkö tomusokerissa ja leikkaa paloiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2