Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/09

Suklaacupcakes

Sulata 100 g suklaasta vesihauteessa tai liedellä paksupohjaisessa kattilassa hyvin miedolla lämmöllä...

12 kpl

150 g tum­maa suk­laa­ta

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 dl so­ke­ria

2 mu­naa

2 3/4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl kaa­ka­o­jau­het­ta

1 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 dl mai­toa

Suk­laa­kuor­ru­tus:

200 g tum­maa suk­laa­ta

2 dl vis­pi- tai kuo­hu­ker­maa

Pääl­le:

50 g val­ko­suk­laa­ta

50 g tum­maa suk­laa­ta tai suk­laast­rös­se­lei­tä

1. Su­la­ta 100 g suk­laas­ta ve­si­hau­tees­sa tai lie­del­lä pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa hy­vin mie­dol­la läm­möl­lä. Rou­hi lo­put suk­laas­ta (50 g).

2. Vaah­do­ta ras­va ja so­ke­ri. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää vaah­toon. Li­sää mai­to ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Se­koi­ta jouk­koon su­la­tet­tu ja rou­hit­tu suk­laa.

3. Jaa seos muf­fi­ni­vuo­kiin ja pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia.

4. Val­mis­ta suk­laa­kuor­ru­tus. Su­la­ta suk­laa pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa. An­na jääh­tyä het­ken. Vat­kaa ker­ma peh­me­äk­si vaah­dok­si ja se­koi­ta pie­nis­sä eris­sä suk­laa­seen.

5. Pur­so­ta tai le­vi­tä mous­se las­tan avul­la muf­fi­nien pääl­le. Vuo­le tum­mas­ta ja val­ko­suk­laas­ta las­tu­ja juus­to­höy­läl­lä tai kuo­ri­ma­veit­sel­lä. Ri­pot­te­le las­tu­ja tai strös­se­lei­tä kuor­rut­teen pääl­le.

Vink­ki! Voit val­mis­taa suk­laa­kuor­rut­teen myös mai­to- tai val­ko­suk­laas­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ