Koti ja keittiö 10/09
12 kpl
150 g tummaa suklaata
125 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
Suklaakuorrutus:
200 g tummaa suklaata
2 dl vispi- tai kuohukermaa
Päälle:
50 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata tai suklaaströsseleitä
1. Sulata 100 g suklaasta vesihauteessa tai liedellä paksupohjaisessa kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Rouhi loput suklaasta (50 g).
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon sulatettu ja rouhittu suklaa.
3. Jaa seos muffinivuokiin ja paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
4. Valmista suklaakuorrutus. Sulata suklaa paksupohjaisessa kattilassa. Anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita pienissä erissä suklaaseen.
5. Pursota tai levitä mousse lastan avulla muffinien päälle. Vuole tummasta ja valkosuklaasta lastuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Ripottele lastuja tai strösseleitä kuorrutteen päälle.
Vinkki! Voit valmistaa suklaakuorrutteen myös maito- tai valkosuklaasta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2