Artikkeli

Sormiruoka perunasta ja savusilakasta

Vinkki! Savukalan voi hyvin korvata 200 g:lla matjes­sil­li­fi­leitä.

(4 hen­gel­le pie­nek­si suo­la­pa­lak­si)

noin 1 kg pie­niä var­hais­pe­ru­noi­ta

Sa­vu­ka­la­tah­na:

6-10 sa­vu­si­lak­kaa (yh­teen­sä noin 200 g pe­rat­tua sa­vu­ka­laa)

1 ruuk­ku ruo­ho­si­pu­lia tai muu­ta­ma si­pu­lin­var­si

1 dl rans­kan­ker­maa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

Ko­ris­teek­si:

ruo­ho­si­pu­lia, pu­na­si­pu­lia, sa­vu­si­lak­kaa

1. Kei­tä pe­ru­nat kyp­sik­si ja jääh­dy­tä ne.

2. Per­kaa sa­vu­si­la­kat ja hie­non­na ruo­ho­si­pu­li ja se­koi­ta mo­lem­mat rans­kan­ker­maan. Maus­ta rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la ja li­sää tar­vit­ta­es­sa hie­man suo­laa.

3. Ko­ver­ra pe­ru­noi­hin pie­ni sy­ven­nys esim. tee­lu­si­kal­la ja lai­ta täy­tet­tä pe­ru­noi­den pääl­le.

4. Ko­ris­te­le ruo­ho­si­pu­lil­la, pu­na­si­pu­lil­la ja pe­ra­tul­la sa­vu­si­la­kal­la.

Vink­ki! Sa­vu­ka­lan voi hy­vin kor­va­ta 200 g:lla mat­jes­sil­li­fi­lei­tä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ