Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 9/07

Soijapapukeitto

Liota papuja runsaassa vedessä yön yli. Valuta ja huuhtele kunnolla. Keitä pavut kasvis­lie­mi­kuu­tiolla ja yrteillä maustetussa vedessä kypsiksi, noin 1–1 1/2 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä...

350 g soi­ja­pa­pu­ja

Keit­tä­mi­seen:

2 lit­raa vet­tä

1 kas­vis­lie­mi­kuu­tio

1 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

1 tl kui­vat­tua kyn­te­liä

Li­säk­si:

1 iso si­pu­li

1 pals­ter­nak­ka

2 pork­ka­naa

yk­si var­si­sel­le­rin var­si

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 tlk (400 g) säi­löt­ty­jä to­maat­te­ja

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

1. Li­o­ta pa­pu­ja run­saas­sa ve­des­sä yön yli. Va­lu­ta ja huuh­te­le kun­nol­la. Kei­tä pa­vut kas­vis­lie­mi­kuu­ti­ol­la ja yr­teil­lä maus­te­tus­sa ve­des­sä kyp­sik­si, noin 1–1 1/2 tun­tia. Li­sää tar­vit­ta­es­sa nes­tet­tä.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pals­ter­nak­ka. kuo­ri ja vii­pa­loi pork­ka­nat. Vii­pa­loi var­si­sel­le­rin var­ret. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li.

3. Li­sää kas­vik­set pa­pu­jen jouk­koon lie­meen ja kei­tä noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes kas­vik­set peh­me­ne­vät. Li­sää säi­lö­tyt to­maa­tit ja maus­teet ja an­na hau­tua vie­lä noin 10 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ