Artikkeli

Sitruunaskonssit vadelmahillon ja kermavaahdon kera

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseokseen raastetut sitruunan- ja appel­sii­nin­kuoret. Nypi sekaan voi. Lisää kerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi...

(noin 16 kpl)

7 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1–2 rkl so­ke­ria

1 tl suo­laa

4 tl lei­vin­jau­het­ta

1 rkl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

1 rkl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

100 g voi­ta

3 dl ker­maa (tai mai­toa)

Tar­joi­luun: va­del­ma­hil­loa ja ker­ma­vaah­toa

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Li­sää jau­ho­se­ok­seen raas­te­tut sit­ruu­nan- ja ap­pel­sii­nin­kuo­ret. Nypi se­kaan voi. Li­sää ker­ma ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

2. Kau­li tai­ki­na noin 2 cm:n pak­sui­sek­si le­vyk­si, ja ota sii­tä hal­kai­si­jal­taan noin 5 cm:n ko­koi­sia pyö­ry­löi­tä muo­til­la tai esim. juo­ma­la­sil­la.

3. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa 12–15 mi­nuut­tia.

4. Tar­joa skons­sit vas­ta­pais­tet­tui­na ker­ma­vaah­don ja va­del­ma­hil­lon kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ