Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2010

Sitruuna-ricot­ta­pan­nu­kakut

Raikas pannukakku jälkiruuaksi.

noin 20 pien­tä pan­nu­kak­kua

1 prk (250 g) ri­cot­ta­juus­toa

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

3 mu­naa

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl ruo­ka­soo­daa

ri­paus suo­laa

4 rkl so­ke­ria

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Tar­joi­luun:

2–3 ap­pel­sii­nia

noin 1/2 dl pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

rou­hit­tu­na

hu­na­jaa

1. Leik­kaa en­sin ap­pel­sii­nit kal­vot­to­mik­si loh­koik­si ja rou­hi pis­taa­si­päh­ki­nät.

2. Se­koi­ta juus­to, sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja mehu, kel­tu­ai­set ja peh­men­nyt ras­va. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää eris­sä tai­ki­naan. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

3. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si ja se­koi­ta va­ro­vas­ti tai­ki­naan.

4. Pais­ta tai­ki­nas­ta pie­niä pan­nu­kak­ku­ja ohu­kais­pan­nul­la. Lu­si­koi tai­ki­naa ohu­kais­pan­nun sy­ven­nyk­siin ja le­vi­tä hie­man. Pais­ta mie­dol­la läm­möl­lä mo­lem­min puo­lin noin 2 mi­nuut­tia, kun­nes pan­nu­ka­kut ovat kyp­siä ja kul­lan­rus­kei­ta.

5. Tar­joi­le läm­pi­mi­nä. Vii­meis­te­le ap­pel­sii­ni­loh­koil­la, hu­na­jal­la ja pis­taa­si­päh­ki­nä­rou­heel­la.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 40 min

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ