Koti ja keittiö 5/2010
noin 20 pientä pannukakkua
1 prk (250 g) ricottajuustoa
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 munaa
50 g voita tai margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
4 rkl sokeria
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Tarjoiluun:
2–3 appelsiinia
noin 1/2 dl pistaasipähkinöitä
rouhittuna
hunajaa
1. Leikkaa ensin appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja rouhi pistaasipähkinät.
2. Sekoita juusto, sitruunan raastettu kuori ja mehu, keltuaiset ja pehmennyt rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan.
4. Paista taikinasta pieniä pannukakkuja ohukaispannulla. Lusikoi taikinaa ohukaispannun syvennyksiin ja levitä hieman. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin noin 2 minuuttia, kunnes pannukakut ovat kypsiä ja kullanruskeita.
5. Tarjoile lämpiminä. Viimeistele appelsiinilohkoilla, hunajalla ja pistaasipähkinärouheella.
Valmistusaika: noin 40 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2