Artikkeli

Sitruunalohta ananas­kas­tik­keella

600 g lo­hi­fi­lee­tä

1 rkl öl­jyä

1 sit­ruu­nan hie­nok­si raas­tet­tu kuo­ri

1/2–1 tl suo­laa

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

3 rkl hie­nok­si sil­put­tua per­sil­jaa

Ana­nas-in­ki­vää­ri­kas­ti­ke:

3 dl ana­nas­täys­me­hua

1 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

2 rkl Mai­ze­na vaa­le­aa suu­rus­tet­ta

1 rkl ma­ke­aa chi­li­kas­ti­ket­ta

1. Leik­kaa lo­hi­fi­lee nel­jäk­si pa­lak­si.

2. Se­koi­ta lau­ta­sel­la raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri, suo­la, veh­nä­jau­hot, mus­ta­pip­pu­ri ja per­sil­ja­silp­pu. Kään­te­le ka­la­pa­lat se­ok­ses­sa ja ra­vis­te­le yli­mää­räi­set jau­hot pois.

3. Mit­taa kat­ti­laan ana­nas­me­hu ja in­ki­vää­ri. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja li­sää suu­rus­te. Kei­tä mi­nuu­tin ajan ja maus­ta lo­puk­si chi­li­kas­tik­keel­la.

4. Kuu­men­na öl­jy­tilk­ka pais­tin­pan­nus­sa. Pais­ta kala kyp­säk­si kes­ki­läm­möl­lä, noin 2–3 mi­nuut­tia kum­mal­ta­kin puo­lel­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ