2-3 luomusitruunaa
70 g maldonsuolaa tai merisuolaa
keittämiseen vettä
4-6 pienehköä latva-artisokkaa
1 luomusitruuna
keittämiseen vettä
1 dl (70 g) kuorittuja manteleita
Kastike:
1 dl oliiviöljyä
2-4 rkl hunajaa
2-4 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
suolaa
Lisäksi:
tuoretta timjamia
1. Pese sitruunat hyvin kuumalla vedellä. Jätä yksi artisokan keittoveden mausteeksi ja laita loput kokonaisina kattilaan ja peitä ne vedellä. Lisää suola. Laita sitruunoiden painoksi esim. lautanen, etteivät ne nouse pintaan keitettäessä. Voit myös kääntää kattilan kannen ylösalaisin, niin että kannen kahva tai nuppi painaa sitruunat veteen. Keitä noin 20 minuuttia, kaada vesi pois ja jäähdytä.
2. Halkaise keitetyt sitruunat, poista sisukset ja leikkaa sitruunoiden kuoriosa ohuiksi lohkoisi.
3. Keitä kokonaisia latva-artisokkia vedessä yhdessä halkaistun sitruunan kanssa noin 20 minuuttia, kunnes lehdetirtoavat helposti. Laita myös artisokkien päälle paino, jotta ne eivät nouse keitettäessä pintaan.
4. Valuta artisokat ylösalaisin käännettyinä, leikkaa pois noin 1/3 osa kunkin artisokan latvasta, poista uloimmat lehdet ja kuori artisokkien varret. Leikkaa artisokkien sydämet neljään osaan.
5. Asettele lautasille artisokanlohkoja ja päälle sitruunankuorilohkoja.
6. Paahda mantelit kuumalla pannulla ja ripottele annoksille.
7. Sekoita kastiketarpeet. Nypi joukkoon timjamin lehtiä. Pirskota kastiketta salaatin päälle.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2