Mari Harjula • Kuvat Kirsi-Marja Savola KOTI JA KEITTIÖ 5/2016
20–24 pientä leivosta
1 dl sokeria 2 munaa 1 dl jauhoja puolen sitruunan kuori 2 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuna 4 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa
Vuokien jauhottamiseen:
voita tai margariinia vehnäjauhoja
Pinnalle:
tomusokeria
1. Voitele ja jauhota madeleineleivospelti tai vuoat.
2. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti löysäksi vaahdoksi.
3. Lisää jauhot erissä varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi öljy, suola ja pistaasipähkinät. Sekoita tasaiseksi.
4. Lusikoi taikina leivospellin syvennyksiin tai leivosvuokiin.
5. Paista uunissa 190 asteessa 8–10 minuuttia, kunnes leivokset saavat hieman väriä.
6. Anna jäähtyä ja ripottele tomusokeria leivosten päälle ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.