Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2009Kuva: Ar­to Vuo­he­lai­nen

Sitruunaiset karit­san­kyl­jykset ja minttu-fetakastike

Pese sitruunat hyvin, raasta kuoret ja purista mehut. Kuori ja hienonna valko­si­pu­lin­kynnet. Sekoita marinadin ainekset keskenään...

Oh­je nel­jäl­le

8 ka­rit­san­kyl­jys­tä

2 sit­ruu­naa

4 - 6 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 - 4 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

1/2 dl öl­jyä

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

Pais­ta­mi­seen: öl­jyä

Mint­tu-fe­ta­juus­to­kas­ti­ke:

200 g fe­ta­juus­toa

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

3 rkl tuo­ret­ta mint­tua

hie­non­net­tu­na

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Pese sit­ruu­nat hy­vin, raas­ta kuo­ret ja pu­ris­ta me­hut. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään. Kään­te­le kyl­jyk­set ma­ri­na­dis­sa ja an­na ma­ri­noi­tua vii­le­äs­sä pari tun­tia.

2. Val­mis­ta kas­ti­ke maus­tu­maan. Mu­ren­na fe­ta­juus­to jo­gurt­tiin. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Li­sää val­ko­si­pu­li­silp­pu ja lo­put maus­teet ja se­koi­ta. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa.

3. Kuu­men­na pan­nul­la tilk­ka öl­jyä ja rus­kis­ta kyl­jyk­set sii­nä mo­lem­min puo­lin ke­vy­es­ti. Lai­ta kyl­jyk­set uu­ni­vuo­kaan ja kyp­sen­nä 200 as­tei­ses­sa uu­nis­sa vie­lä 5 - 10 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ