Artikkeli

Sitruunainen perunamuhennos

Puserra sitruunoista mehu. Pese sitruunankuoret ja raasta kuoren ohuin keltainen osa...

1 kg pe­ru­naa, esim. Siik­liä

2 sit­ruu­naa

vet­tä

suo­laa

2 dl kas­vis­ker­maa (soi­ja­ker­ma Alp­ro) tai rans­kan­ker­maa

1. Pu­ser­ra sit­ruu­nois­ta mehu. Pese sit­ruu­nan­kuo­ret ja raas­ta kuo­ren ohuin kel­tai­nen osa.

2. Kei­tä kuo­ri­tut pe­ru­nat peh­meik­si suo­la­ve­des­sä. Voit pan­na mu­kaan puo­let sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­tees­ta.

3. Va­lu­ta pe­ru­nat ja so­seu­ta. Yh­dis­tä ker­ma, sit­ruu­na­me­hu ja lo­put raas­te­tus­ta sit­ruu­na­kuo­res­ta. Li­sää nes­tet­tä muu­siin vä­hi­tel­len se­koi­tel­len, kun­nes se on ker­mai­sen kuoh­ke­aa.

4. Le­vi­tä val­mis mu­hen­nos laa­ke­al­le va­dil­le, pai­na kes­kel­le al­las ja va­lu­ta sii­hen hiu­kan sit­ruu­nais­ta ker­maa. Tar­joa sit­ruu­na­loh­ko­jen kans­sa. Mu­hen­nos mais­tuu sekä läm­pi­mä­nä et­tä kyl­mä­nä.