1 kg perunaa, esim. Siikliä
2 sitruunaa
vettä
suolaa
2 dl kasviskermaa (soijakerma Alpro) tai ranskankermaa
1. Puserra sitruunoista mehu. Pese sitruunankuoret ja raasta kuoren ohuin keltainen osa.
2. Keitä kuoritut perunat pehmeiksi suolavedessä. Voit panna mukaan puolet sitruunankuoriraasteesta.
3. Valuta perunat ja soseuta. Yhdistä kerma, sitruunamehu ja loput raastetusta sitruunakuoresta. Lisää nestettä muusiin vähitellen sekoitellen, kunnes se on kermaisen kuohkeaa.
4. Levitä valmis muhennos laakealle vadille, paina keskelle allas ja valuta siihen hiukan sitruunaista kermaa. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa. Muhennos maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ