Artikkeli

Kuva BE­TI­NA HAS­TOFT

Sitruunainen omenacurd

Kotona tehty sitruunainen omenasose maistuu paahtoleivän kera.

noin 1 lit­ra

1 kg ome­noi­ta, esi­mer­kik­si Pu­nais­ta Mel­baa tai Pu­na­ka­ne­lia

2 dl vet­tä

5 cm tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

va­nil­ja­tan­ko

sit­ruu­nan mehu ja kuo­ri

3–4 sit­ruu­na­ruo­hon vart­ta

½ kg so­ke­ria

1 tl säi­lön­tä­ai­net­ta, esi­mer­kik­si Ata­mo­nia

1. Kuo­ri ja pois­ta sie­men­ko­dat ome­nois­ta, pa­loit­te­le pie­neh­köik­si pa­loik­si. Lai­ta ome­nan­pa­lat ja vesi kat­ti­laan ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 40–45 mi­nuut­tia tai kun­nes ome­nat ovat täy­sin so­see­na.

2. Sii­vi­löi ome­na­so­se sii­vi­län läpi ja lai­ta ta­kai­sin kat­ti­laan. Li­sää raas­tet­tu in­ki­vää­ri, hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko ja sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri sekä mehu, sit­ruu­na­ruo­ho ja so­ke­ri.

3. Kei­tä vie­lä tun­ti mie­dol­la läm­möl­lä ja pei­tä kat­ti­la osit­tain kan­nel­la. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko ja sit­ruu­na­ruo­hon var­ret ja li­sää säi­lön­tä­ai­ne. Kaa­da sose de­sin­fi­oi­tui­hin säi­ly­ke­purk­kei­hin. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ