Kuva BETINA HASTOFT
noin 1 litra
1 kg omenoita, esimerkiksi Punaista Melbaa tai Punakanelia
2 dl vettä
5 cm tuoretta inkivääriä
vaniljatanko
sitruunan mehu ja kuori
3–4 sitruunaruohon vartta
½ kg sokeria
1 tl säilöntäainetta, esimerkiksi Atamonia
1. Kuori ja poista siemenkodat omenoista, paloittele pienehköiksi paloiksi. Laita omenanpalat ja vesi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 40–45 minuuttia tai kunnes omenat ovat täysin soseena.
2. Siivilöi omenasose siivilän läpi ja laita takaisin kattilaan. Lisää raastettu inkivääri, halkaistu vaniljatanko ja sitruunan raastettu kuori sekä mehu, sitruunaruoho ja sokeri.
3. Keitä vielä tunti miedolla lämmöllä ja peitä kattila osittain kannella. Poista vaniljatanko ja sitruunaruohon varret ja lisää säilöntäaine. Kaada sose desinfioituihin säilykepurkkeihin. Säilytä viileässä.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2