Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Sitruunainen chimichurri

Hienonna persilja ja kuoritut valko­si­pu­lin­kynnet. Laita persilja ja valko­si­pu­lin­kynnet tehosekoittimeen. Lisää öljy, etikka, sitruunamehu ja mausteet...

1 ruuk­ku per­sil­jaa tai leh­ti­per­sil­jaa

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1 1/2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

yh­den sit­ruu­nan mehu

1/4 tl kui­vat­tua chi­li­rou­het­ta

1/4 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1/2 tl suo­laa

1 pie­ni sa­lot­ti­si­pu­li

1. Hie­non­na per­sil­ja ja kuo­ri­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Lai­ta per­sil­ja ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net te­ho­se­koit­ti­meen. Li­sää öl­jy, etik­ka, sit­ruu­na­me­hu ja maus­teet. Se­koi­ta ta­sai­sek­si kas­tik­keek­si.

2. Kuo­ri ja hie­non­na sa­lot­ti­si­pu­li. Li­sää si­pu­li­kuu­ti­ot val­mii­seen kas­tik­kee­seen.

3. Tar­joa li­han, ka­lan ja ka­nan kera tai paah­de­tun lei­vän dip­pi­nä.