Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Sitrus-valko­suk­laa­mousse

100 g val­ko­suk­laa­ta

2 dl vis­pi- tai kuo­hu­ker­maa

3 kel­tu­ais­ta

1/4 dl so­ke­ria

1 rkl sit­rus­li­köö­riä

1/2 dl tuo­re­pu­ris­tet­tua

ap­pel­sii­ni­me­hua

1 lii­va­te­leh­ti

1. Lai­ta lii­va­te­leh­ti kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

2. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa tai mik­ros­sa ja an­na hie­man jääh­tyä.

3. Vaah­do­ta ker­ma ke­vy­es­ti. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri ko­vak­si vaah­dok­si.

4. Kuu­men­na ap­pel­sii­ni­me­hu. Pu­ris­ta lii­vat­tees­ta vesi pois ja liu­o­ta se me­huun. Li­sää li­köö­ri ja suk­laa.

5. Li­sää suk­laa­se­os so­ke­ri-kel­tu­ais­vaah­toon ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Kään­te­le lo­puk­si jouk­koon ker­ma­vaah­to muu­ta­mas­sa eräs­sä. An­na mous­sen jäh­met­tyä jää­kaa­pis­sa en­nen tar­jo­a­mis­ta.

6. So­pii tar­jot­ta­vak­si esi­mer­kik­si mar­jo­jen ja he­del­mien li­säk­kee­nä.