Artikkeli

Sitrus-riisivanukas

(6–8:lle)

8 dl ku­lu­tus­mai­toa

2 dl kuo­hu­ker­maa

3 1/2 dl puu­ro- tai ri­sot­to­rii­siä

2 ka­ne­li­tan­koa

1 va­nil­ja­tan­ko

2–3 rkl ruo­ko­so­ke­ria

1 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1/2 dl ap­pel­sii­ni­me­hua

(1 rkl rom­mia)

Tar­joi­luun:

su­la­tet­tu­ja pa­kas­te­mar­jo­ja esim. va­del­mia ja mus­ta­he­ru­koi­ta

ker­maa

1. Pane kat­ti­laan mai­to, ker­ma, rii­si, hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko ja ka­ne­li­tan­got. Kei­tä hil­jal­leen noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes rii­si on kyp­sää ja seos on puu­ro­mais­ta.

2. Pois­ta ka­ne­lit ja va­nil­ja­tan­ko ja li­sää lo­put ai­neis­ta. An­na jääh­tyä ja pane vii­le­ään.

3. An­nos­te­le lau­ta­sil­le, li­sää pääl­le tilk­ka ker­maa ja tar­joa mar­jo­jen kans­sa jäl­ki­ruo­ka­na.