Koti ja keittiö 8/2010 KUVAT ULLAMAIJA HÄNNINEN
Ohje neljälle hengelle
500 g silakkafileitä
5 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
2 tl suolaa
Mausteliemi:
1 dl vastapuristettua limemehua
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
rouhittua mustapippuria
puolikas chilipaprika
2–3 rkl tuoretta korianteria
hienonnettuna
Lisäksi:
1–2 uuden sadon puna- tai keltasipulia
2 tomaattia
puolikas avokado
1. Irrota silakkafileet nahkasta vetäisemällä. Sekoita vesi, väkiviinaetikka ja suola kulhossa. Lisää silakat liemeen. Anna kypsyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. Kun silakan liha on valkoista, valuta kalat.
2. Mittaa limemehu, öljy, suola, sokeri ja pippuri kulhoon. Halkaise chilipaprika, poista siemenet ja hienonna chili. Kääntele chilit ja korianteri mausteliemeen. Lisää silakkafileet ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
3. Hienonna sipulit varsineen. Halkaise tomaatit, kaavi sisus pois ja kuutioi tomaatin liha. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuori ja lohko avokadot. Kääntele kasvikset silakoihin juuri ennen tarjoilua.
Valmistusaika: noin 45 min + tekeytymisajat 2–8 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2