Artikkeli

Siika­äy­ri­ais­keitto

Tarjoa kalaleipien kera.

2 ho­pe­a­si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl voi­ta

1 rkl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl val­ko­vii­niä

2 dl kuo­hu­ker­maa

5 dl ka­la­lien­tä

1 tl me­ri­suo­laa

3–5 maus­te­pip­pu­ria

600 g sii­kaa tai

ku­haa kuu­ti­oi­na

100 g iso­ja kat­ka­ra­pu­ja

1. Kuul­lo­ta pa­loi­tel­lut si­pu­lit ja murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net vois­sa. Se­koi­ta jouk­koon jau­hot ja kuu­men­na no­pe­as­ti.

2. Li­sää vii­ni ja ker­ma. Kei­tä het­ki ja li­sää sit­ten ka­la­lie­mi ja maus­teet. Kei­tä vie­lä 10 mi­nuut­tia.

3. Li­sää kuu­ti­oi­tu kala ja kei­tä 5 mi­nuut­tia.

4. Ota kat­ti­la lie­del­tä ja li­sää kat­ka­ra­vut.

5. Tar­joa ka­la­lei­pien kera.

 

Koti ja keit­tiö 3/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ