Artikkeli

Siika, kampasimpukat ja pinaattipasta

6 ta­sa­ko­kois­ta sii­ka­fi­lee­tä, suo­mus­tet­tu­na ja ruo­dot­to­ma­na

12 kam­pa­sim­puk­kaa

200 g pi­naa­til­la maus­tet­tua tag­li­a­tel­le-tuo­re­pas­taa

24 kpl au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia

suo­laa ja pip­pu­ria

1. Leik­kaa sii­ka­fi­leet puo­lik­si niin, et­tä saat 12 ta­sa­ko­kois­ta pa­laa. Maus­ta suo­lal­la ja val­ko­pip­pu­ril­la. Maus­ta myös kam­pa­sim­pu­kat.

2. Halst­raa sii­at. Lai­ta ri­paus suo­laa täy­sil­lä ole­van keit­to­le­vyn pin­taan ja pane sii­ka­fi­lee nah­ka­puo­li alas­päin hel­lal­le noin 10 se­kun­nik­si niin, et­tä nah­ka­puo­lel­la on kau­nis pais­to­pin­ta. Nos­ta kala las­tal­la pois hel­lal­ta. Lai­ta joka ker­ta suo­laa hel­lal­le, kun halst­raat ka­laa et­tei nah­ka tar­tu le­vyyn kiin­ni.

3. Kuu­men­na pais­tin­pan­nu kam­pa­sim­pu­koi­ta var­ten kuu­mak­si niin, et­tä se lä­hes sa­vu­aa. Kaa­da tilk­ka öl­jyä pan­nul­le ja pais­ta sim­pu­kat mo­lem­mil­ta puo­lin, 20 se­kun­tia/puo­li. Kyp­sen­nä kam­pa­sim­pu­kat uu­nis­sa lop­puun sii­ka­fi­lei­den kans­sa.

4. Ase­ta ka­lat ja kam­pa­sim­pu­kat pel­lil­le. Kyp­sen­nä muu­ta­ma mi­nuut­ti 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa.

5. Kei­tä pas­ta suo­la­tus­sa ve­des­sä. Kun pas­ta on kyp­sää, kaa­da vesi pois, li­sää tilk­ka olii­vi­öl­jyä ja jaa pas­ta 12 lau­ta­sel­le.

6. Leik­kaa kam­pa­sim­puk­ka puo­lik­si, lai­ta pari au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia vä­liin ja nos­ta lau­ta­sel­le. Lai­ta sii­ka pas­tan pääl­le ja vii­meis­te­le an­nos sim­puk­ka­vaah­dol­la ja kir­ve­lil­lä.