6 tasakokoista siikafileetä, suomustettuna ja ruodottomana
12 kampasimpukkaa
200 g pinaatilla maustettua tagliatelle-tuorepastaa
24 kpl aurinkokuivattua tomaattia
suolaa ja pippuria
1. Leikkaa siikafileet puoliksi niin, että saat 12 tasakokoista palaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Mausta myös kampasimpukat.
2. Halstraa siiat. Laita ripaus suolaa täysillä olevan keittolevyn pintaan ja pane siikafilee nahkapuoli alaspäin hellalle noin 10 sekunniksi niin, että nahkapuolella on kaunis paistopinta. Nosta kala lastalla pois hellalta. Laita joka kerta suolaa hellalle, kun halstraat kalaa ettei nahka tartu levyyn kiinni.
3. Kuumenna paistinpannu kampasimpukoita varten kuumaksi niin, että se lähes savuaa. Kaada tilkka öljyä pannulle ja paista simpukat molemmilta puolin, 20 sekuntia/puoli. Kypsennä kampasimpukat uunissa loppuun siikafileiden kanssa.
4. Aseta kalat ja kampasimpukat pellille. Kypsennä muutama minuutti 175-asteisessa uunissa.
5. Keitä pasta suolatussa vedessä. Kun pasta on kypsää, kaada vesi pois, lisää tilkka oliiviöljyä ja jaa pasta 12 lautaselle.
6. Leikkaa kampasimpukka puoliksi, laita pari aurinkokuivattua tomaattia väliin ja nosta lautaselle. Laita siika pastan päälle ja viimeistele annos simpukkavaahdolla ja kirvelillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2