6 annosta
9 lasagnelevyä
Sieni-lohikastike:
1 l herkkusieniä tai metsäsieniä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
200 g kylmäsavukirjolohta
nippu silputtua timjamia
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
Juustokastike:
50 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
1 ps (150 g) mozzarellaraastetta
ripaus mustapippuria
Pinnalle:
juustoraastetta
1. Viipaloi sienet, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista niitä voissa niin kauan aikaa, kunnes sienistä neste haihtuu.
2. Lisää joukkoon silputtu kirjolohi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
3. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna, kunnes kastike sakenee. Lisää suurin osa juustoraasteesta ja sekoita tasaiseksi. Mausta pippurilla.
4. Levitä puolet sieni-lohikastikkeesta voideltuun lasagnevuokaan. Lado päälle kolme lasagnelevyä. Peitä levyt juustokastikkeella. Tee päälle lisää samanlaisia kerroksia. Jätä juustokastiketta päällimmäiseksi.
5. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja kypsennä175 asteessa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2