Artikkeli

Sieni-lohilasagne

6 an­nos­ta

9 la­sag­ne­le­vyä

Sie­ni-lo­hi­kas­ti­ke:

1 l herk­ku­sie­niä tai met­sä­sie­niä

1 iso si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl voi­ta

200 g kyl­mä­sa­vu­kir­jo­loh­ta

nip­pu sil­put­tua tim­ja­mia

ri­paus so­ke­ria

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

Juus­to­kas­ti­ke:

50 g voi­ta

1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

8 dl mai­toa

1 ps (150 g) moz­za­rel­la­raas­tet­ta

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

Pin­nal­le:

juus­to­raas­tet­ta

1. Vii­pa­loi sie­net, hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Pais­ta nii­tä vois­sa niin kau­an ai­kaa, kun­nes sie­nis­tä nes­te haih­tuu.

2. Li­sää jouk­koon sil­put­tu kir­jo­lo­hi ja maus­teet. An­na kie­hua hil­jal­leen muu­ta­ma mi­nuut­ti.

3. Val­mis­ta juus­to­kas­ti­ke. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa ja kie­hau­ta sii­nä jau­hot. Li­sää mai­to koko ajan se­koit­ta­en. Kuu­men­na, kun­nes kas­ti­ke sa­ke­nee. Li­sää suu­rin osa juus­to­raas­tees­ta ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Maus­ta pip­pu­ril­la.

4. Le­vi­tä puo­let sie­ni-lo­hi­kas­tik­kees­ta voi­del­tuun la­sag­ne­vuo­kaan. Lado pääl­le kol­me la­sag­ne­le­vyä. Pei­tä le­vyt juus­to­kas­tik­keel­la. Tee pääl­le li­sää sa­man­lai­sia ker­rok­sia. Jätä juus­to­kas­ti­ket­ta pääl­lim­mäi­sek­si.

5. Ri­pot­te­le pin­nal­le lo­put juus­to­raas­tees­ta ja kyp­sen­nä175 as­tees­sa noin tun­ti. Jos pin­ta tum­muu lii­kaa, pei­tä vuo­ka fo­li­ol­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ