MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 5/2013
2 kapeaa piirakkaa tai 1 pellillinen
Ainekset:
1 iso lehtitaikinalevy (600 g)
Täyte:
1 rasia (200 g) herkkusieniä
200 g pinaattia
tilkka öljyä
1 nippu kevätsipulia
2 dl kermaa
1 prk (150 g) ranskankermaa
3 munaa
200 g fetajuustoa
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
Päälle:
vaaleaa balsamiviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
1. Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Puhdista ja viipaloi sienet.
3. Poista pinaatinlehdistä tarvittaessa kovat lehtiruodit, huuhtele ja valuta lehdet.
4. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Paista sieniä ja pinaattia muutaman minuutin ajan käännellen.
Ota pannu pois liedeltä.
5. Huuhtele ja paloittele kevätsipulit.
6. Sekoita kerma, ranskankerma ja munat keskenään. Murustele joukkoon fetajuusto. Mausta pippurilla
ja ripauksella suolaa.
7. Jaa taikina kahtia ja painele kahteen pitkänomaiseen piirasvuokaan. Jos valmistat piiraan pellillä,
kauli taikinaa hieman ja levitä uunipannulle leivinpaperin päälle.
8. Levitä piiraspohjalle kermafetaseosta. Ripottele päälle kevätsipulit ja sieni-pinaattiseos.
9. Paista uunissa 175–200 asteessa noin 20–25 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2