Artikkeli

Sienifrittata

Silppua sienet, sipuli ja valkosipulin kynnet ja paista niitä voissa valurau­ta­pan­nulla. Älä ruskista...

(4–6 an­nos­ta)

1 l sie­niä (esim. herk­ku- tai voi­tat­te­ja)

1 si­pu­li

1–2 val­ko­si­pu­lin kynt­tä

1–2 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

6 mu­naa

1 dl ruo­ka­ker­maa

1/2 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2–3 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta per­sil­jaa

2–3 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta kir­ve­liä

noin 50 g par­me­saa­ni­juus­toa

1. Silp­pua sie­net, si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin kyn­net ja pais­ta nii­tä vois­sa va­lu­rau­ta­pan­nul­la. Älä rus­kis­ta.

2. Riko mu­nat kul­hoon ja se­koi­ta jouk­koon ker­ma, suo­la ja mus­ta­pip­pu­ri sekä sil­pu­tut yr­tit. Kaa­da puo­let mu­na­kas­se­ok­ses­ta pan­nul­le sien­ten ja si­pu­lien pääl­le, vä­hen­nä läm­pöä ja pais­ta muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Kaa­da lo­put mu­na­kas­se­ok­ses­ta pan­nul­le ja pais­ta vie­lä pa­rin mi­nuu­tin ajan.

3. Raas­ta par­me­saa­ni­juus­to ja ri­pot­te­le se vie­lä peh­me­än frit­ta­tan pin­nal­le ja siir­rä pan­nu uu­niin. Pais­ta uu­nin ylä­o­sas­sa 200 as­tees­sa noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes juus­to on su­la­nut ja frit­ta­ta saa­nut vä­riä pin­taan.

4. Leik­kaa mu­na­kas kak­ku­pa­loik­si ja tar­joa vih­re­än sa­laa­tin ja to­maat­ti­vi­neg­re­tin kans­sa

Vih­reä sa­laat­ti ja to­maat­ti­vi­neg­ret­ti:

eri­lai­sia sa­laat­te­ja (esim. fri­see ja lol­lo ros­so)

2 to­maat­tia

1–2 ke­vät­si­pu­lin vart­ta

1 val­ko­si­pu­lin kyn­si hie­non­net­tu­na

3/4 dl olii­vi­öl­jyä

2 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

1 tl hu­na­jaa

1 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

1. Kalt­taa to­maa­tit, pois­ta sie­me­net ja leik­kaa kuu­ti­oik­si. Silp­pua ke­vät­si­pu­lit ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin kyn­si.

2. Li­sää kas­vis­ten jouk­koon olii­vi­öl­jy, pu­na­vii­nie­tik­ka, hu­na­ja ja hie­non­net­tu ba­si­li­ka ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la ja suo­lal­la. Jätä kas­ti­ke maus­tu­maan huo­neen­läm­pöön noin puo­lek­si tun­nik­si en­nen tar­joi­lua.

3. Revi huuh­del­lut sa­laa­tit so­pi­vik­si suu­pa­loik­si suo­raan lau­ta­sil­le tai sa­laat­ti­kul­hoon ja ti­put­te­le pääl­le to­maat­ti­vi­neg­ret­tiä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ