(4–6 annosta)
1 l sieniä (esim. herkku- tai voitatteja)
1 sipuli
1–2 valkosipulin kynttä
1–2 rkl voita tai margariinia
6 munaa
1 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2–3 rkl silputtua tuoretta persiljaa
2–3 rkl silputtua tuoretta kirveliä
noin 50 g parmesaanijuustoa
1. Silppua sienet, sipuli ja valkosipulin kynnet ja paista niitä voissa valurautapannulla. Älä ruskista.
2. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma, suola ja mustapippuri sekä silputut yrtit. Kaada puolet munakasseoksesta pannulle sienten ja sipulien päälle, vähennä lämpöä ja paista muutaman minuutin ajan. Kaada loput munakasseoksesta pannulle ja paista vielä parin minuutin ajan.
3. Raasta parmesaanijuusto ja ripottele se vielä pehmeän frittatan pinnalle ja siirrä pannu uuniin. Paista uunin yläosassa 200 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja frittata saanut väriä pintaan.
4. Leikkaa munakas kakkupaloiksi ja tarjoa vihreän salaatin ja tomaattivinegretin kanssa
Vihreä salaatti ja tomaattivinegretti:
erilaisia salaatteja (esim. frisee ja lollo rosso)
2 tomaattia
1–2 kevätsipulin vartta
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
suolaa
1. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Silppua kevätsipulit ja hienonna valkosipulin kynsi.
2. Lisää kasvisten joukkoon oliiviöljy, punaviinietikka, hunaja ja hienonnettu basilika ja sekoita tasaiseksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Jätä kastike maustumaan huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.
3. Revi huuhdellut salaatit sopiviksi suupaloiksi suoraan lautasille tai salaattikulhoon ja tiputtele päälle tomaattivinegrettiä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2