Artikkeli

Sherryluumut

Tarjoile sherryluumut lämpiminä hyvän vaniljajäätelön kanssa.

500 g tuo­rei­ta tai 250 g kui­vat­tu­ja luu­mu­ja

1 1/2 dl sher­ryä

1 ka­ne­li­tan­ko

2 täh­ti­a­nis­ta

1 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1 dl mus­co­va­do- tai ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

(1 tl pe­ru­na­jau­ho­ja)

Tar­joi­luun:

va­nil­ja­jää­te­löä

1. Jos käy­tät tuo­rei­ta luu­mu­ja, huuh­te­le ne ja pois­ta niis­tä ki­vet. Leik­kaa he­del­mät nel­jään osaan. Kui­va­tut luu­mut voit käyt­tää ko­ko­nai­si­na. Li­o­ta kui­vat­tu­ja luu­mu­ja kyl­mäs­sä ve­des­sä noin tun­ti.

2. Mit­taa kat­ti­laan sher­ry, ka­ne­li­tan­ko, täh­ti­a­nik­set, kar­de­mum­ma ja so­ke­ri. Kie­hau­ta seos ja li­sää sii­hen pa­loi­tel­lut luu­mut.

3. Kei­tä se­os­ta noin 15 mi­nuut­tia. Ha­lu­tes­sa­si voit suu­rus­taa luu­mut ve­si­tilk­kaan se­koi­te­tuil­la pe­ru­na­jau­hoil­la.

4. Tar­joi­le sher­ry­luu­mut läm­pi­mi­nä hy­vän va­nil­ja­jää­te­lön kans­sa.