500 g tuoreita tai 250 g kuivattuja luumuja
1 1/2 dl sherryä
1 kanelitanko
2 tähtianista
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl muscovado- tai ruokokidesokeria
(1 tl perunajauhoja)
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä
1. Jos käytät tuoreita luumuja, huuhtele ne ja poista niistä kivet. Leikkaa hedelmät neljään osaan. Kuivatut luumut voit käyttää kokonaisina. Liota kuivattuja luumuja kylmässä vedessä noin tunti.
2. Mittaa kattilaan sherry, kanelitanko, tähtianikset, kardemumma ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää siihen paloitellut luumut.
3. Keitä seosta noin 15 minuuttia. Halutessasi voit suurustaa luumut vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla.
4. Tarjoile sherryluumut lämpiminä hyvän vaniljajäätelön kanssa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ