Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/06

Scampeja tomaat­ti­kas­tik­keessa

(3–4:lle)

250 g pa­kas­tet­tu­ja scam­pe­ja eli jät­ti­kat­ka­ra­vun­pyrs­tö­jä

Kas­ti­ke:

puo­li­kas pie­nes­tä si­pu­lis­ta

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 isoa to­maat­tia

1/2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

1/2 dl vet­tä

1 1/2 tl to­maat­ti­py­ree­tä

1/2 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1/4 tl ka­ne­lia

1 rkl sil­put­tua, tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

noin 3 rkl olii­vi­öl­jyä

ri­paus so­ke­ria

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Murs­kaa val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Loh­ko to­maa­tit pie­nik­si pa­loik­si.

3. Su­la­ta pa­kas­te­tut jät­ti­kat­ka­ra­vun­pyrs­töt sii­vi­läs­sä läm­pi­män ve­den al­la.

4. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa ja li­sää si­pu­li­silp­pu. Kuul­lo­ta ja li­sää het­ken ku­lut­tua val­ko­si­pu­li­murs­ka ja to­maat­ti­kuu­ti­ot.

5. Pais­ta pari mi­nuut­tia ja li­sää vii­ni, vesi, to­maat­ti­py­ree ja lo­put maus­teet.

6. Kei­tä kas­ti­ket­ta pari, kol­me mi­nuut­tia ja li­sää scam­pit.

7. Pei­tä kat­ti­la kan­nel­la, alen­na läm­pöä ja kyp­sen­nä edel­leen seit­se­män mi­nuut­tia.

8. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja li­sää sil­put­tu ko­ri­an­te­ri.

9. Tar­joa heti kei­tet­ty­jen pe­ru­noi­den tai rii­sin kans­sa kas­tik­kee­na. Ha­lu­tes­sa­si voit ko­ris­tel­la an­nok­set hal­kai­suil­la kir­sik­ka­to­maa­teil­la.