Artikkeli

Satay

Leikkaa liha poikkisyittäin 3x7 cm:n suikaleiksi. Silppua marinadin chili, sipulit ja yrtit ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään...

pos­su­var­taat maa­päh­ki­nä­kas­tik­keen kera

500 g luu­ton­ta pos­sun­li­haa, pais­tia tai ul­ko­fi­lee­tä

Ma­ri­na­di:

1 sa­lot­ti­si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 1/2 sen­tin pala in­ki­vää­riä

2 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

1 lin­nun­sil­mäc­hi­li

k ou­ral­li­nen tuo­ret­ta

ko­ri­an­te­ria

2 rkl tum­maa so­ke­ria

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

Kas­ti­ke:

1 dl maa­päh­ki­nä­tah­naa

1/2 dl kuu­maa vet­tä

1 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

hi­ven chi­liä

pala tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1 rkl li­met­ti­me­hua

1. Leik­kaa liha poik­ki­syit­täin 3x7 cm:n sui­ka­leik­si.

2. Silp­pua ma­ri­na­din chili, si­pu­lit ja yr­tit ja se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään. An­na li­han maus­tua pari tun­tia ma­ri­na­dis­sa.

3. Pu­jo­ta li­ha­sui­ka­leet ve­des­sä li­o­tet­tui­hin puu­var­tai­siin.

4. Gril­laa tai paah­da uu­nis­sa ri­ti­län pääl­lä var­taat ra­peik­si, noin 10 mi­nuut­tia.

5. Se­koi­ta kas­ti­ke ja kuu­men­na 3 mi­nuut­tia eli kun­nes ai­nek­set ovat se­koit­tu­neet kes­ke­nään. Älä kei­tä.

Vih­je: Sa­mal­la oh­jeel­la voit teh­dä var­tai­ta myös lam­paan, nau­dan tai broi­le­rin li­has­ta. Kas­ti­ke so­pii myös kas­vis­var­tai­den seu­ra­lai­sek­si.

Koti ja keit­tiö 1-2/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ