possuvartaat maapähkinäkastikkeen kera
500 g luutonta possunlihaa, paistia tai ulkofileetä
Marinadi:
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 1/2 sentin pala inkivääriä
2 rkl soijakastiketta
1 linnunsilmächili
k ourallinen tuoretta
korianteria
2 rkl tummaa sokeria
1 rkl sitruunamehua
Kastike:
1 dl maapähkinätahnaa
1/2 dl kuumaa vettä
1 rkl kalakastiketta
hiven chiliä
pala tuoretta inkivääriä
1 rkl limettimehua
1. Leikkaa liha poikkisyittäin 3x7 cm:n suikaleiksi.
2. Silppua marinadin chili, sipulit ja yrtit ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Anna lihan maustua pari tuntia marinadissa.
3. Pujota lihasuikaleet vedessä liotettuihin puuvartaisiin.
4. Grillaa tai paahda uunissa ritilän päällä vartaat rapeiksi, noin 10 minuuttia.
5. Sekoita kastike ja kuumenna 3 minuuttia eli kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Älä keitä.
Vihje: Samalla ohjeella voit tehdä vartaita myös lampaan, naudan tai broilerin lihasta. Kastike sopii myös kasvisvartaiden seuralaiseksi.
Koti ja keittiö 1-2/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2