KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 9/2013
4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
500 g porkkanaa
200 g jauhoista perunaa
8–9 dl vettä
3 rkl ranskankermaa
ripaus suolaa
Inkivääriraitakastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
veitsenkärjellinen raastettua
inkivääriä
veitsenkärjellinen raastettua
valkosipulia
½ tl juustokuminaa
ripaus suolaa
Pinnalle:
korianteria
1. Valmista ensin inkivääriraitakastike. Mausta jogurtti inkiväärillä, valkosipulilla, juustokuminalla ja suolalla. Anna maustua viileässä noin puolisen tuntia.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat ja lisää kasvikset kattilaan. Kääntele hetken aikaa. Lisää kattilaan vesi. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ja perunat ovat täysin kypsiä haarukalla kokeiltaessa.
3. Lisää keittoon ranskankerma ja suolaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna sakea keitto höyryäväksi. Tarjoile inkivääriraitakastikkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2