Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­Ko­ti ja keit­tiö 6–7/2015     

Salmi­ak­ki­lak­rit­si­tuutit

Salmi­ak­ki­lak­rit­si­tuutit täytetään turkinpippurilla ja itse tehdyllä lakrit­si­kas­tik­keella höystetyllä jäätelöllä. Koristeeksi valkosuklaata ja strösseleitä.

6–8 kpl

Jää­te­lö­mas­sa:

2 dl kuo­hu­ker­maa

4 dl täys­mai­toa

4–5 kel­tu­ais­ta

1 ½ dl so­ke­ria

noin ½ dl tur­kin­pip­pu­ri­rou­het­ta

Lak­rit­si­kas­ti­ke:

10 kpl (á 19 g) Kick-lak­rit­si­tof­fee­pa­tu­koi­ta

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 va­nil­ja­tan­ko

Li­säk­si:

6–8 voh­ve­li­töt­te­röä

100 g val­ko­suk­laa­ta

noin 1 dl sal­mi­ak­ki­hip­pu­ja tai lak­rit­sist­rös­se­lei­tä

1. Val­mis­ta jää­te­lö­mas­sa. Kuu­men­na ker­ma ja mai­to kie­hu­vak­si. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri. Li­sää kel­tu­ais­vaah­toon kuu­ma ker­ma­mai­to koko ajan se­koit­ta­en.

2. Kaa­da seos pak­su­poh­jai­seen kat­ti­laan ja kuu­men­na sitä to­del­la mie­dol­la läm­möl­lä. Vat­kaa se­os­ta koko ajan noin 8–10 mi­nuut­tia, kun­nes se sa­ke­nee. Voit kaa­taa se­ok­sen myös te­räs­kul­hoon ve­si­hau­teen pääl­le ja sa­keut­taa sen sii­nä vat­ka­ten. Seos on val­mis­ta, kun se on va­nil­ja­kas­ti­ke­mais­ta ja pak­su vaah­to­se­os on hä­vin­nyt pin­nal­ta. An­na jääh­tyä täy­sin kyl­mäk­si jää­kaa­pis­sa.

3. Val­mis­ta lak­rit­si­kas­ti­ke. Pil­ko lak­rit­si­tof­feet kat­ti­laan ja mit­taa jouk­koon ker­ma. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja kei­tä kes­ki­läm­möl­lä, kun­nes tof­fee­pa­lat ovat su­la­neet ker­man jouk­koon. Jat­ka kuu­men­ta­mis­ta vä­lil­lä se­koit­ta­en vie­lä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Ota kat­ti­la lie­del­tä ja an­na jääh­tyä.

4. Lai­ta jää­te­lö­mas­sa jää­te­lö­ko­nee­seen ja an­na ko­neen käy­dä noin puo­li tun­tia. Pyö­räy­tä lop­pu­vai­hees­sa jouk­koon tur­kin­pip­pu­ri­rou­he ja puo­let lak­rit­si­kas­tik­kees­ta. Lu­si­koi seos pa­kas­te­vuo­kaan ker­rok­sit­tain lo­pun lak­rit­si­kas­ti­keen kera ja lai­ta muu­ta­mak­si tun­nik­si pa­kas­ti­meen jäh­met­ty­mään. Il­man jää­te­lö­ko­net­ta voit pa­kas­taa mas­san ja se­koit­taa sitä puo­len tun­nin vä­lein säh­kö­vat­kai­mel­la yh­teen­sä kol­me ker­taa.

5. Pa­loit­te­le val­ko­suk­laa pak­su­poh­jai­seen kat­ti­laan. Kuu­men­na mie­dol­la läm­möl­lä koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes suk­laa on su­la­nut. Siir­rä kat­ti­la pois lie­del­tä.

6. Lai­ta sal­mi­ak­ki­hi­put tai strös­se­lit kul­hoon. Kas­ta voh­ve­li­töt­te­rön reu­nat en­sin val­ko­suk­laas­sa ja sit­ten ko­ris­teis­sa. An­na töt­te­röi­den jäh­met­tyä lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä.

7. Ota jää­te­lö­kau­hal­la jää­te­lös­tä pal­lo­ja ja tar­joi­le ne ko­ris­tel­luis­ta voh­ve­li­töt­te­röis­tä.

Lue Myös

Uunijäätelökupit

Jäätelön perusohje ja makuvaihtoehtoja

Musta­he­ruk­ka­jää­dykkeet

Uunijäätelökupit

Jäätelön perusohje ja makuvaihtoehtoja

Musta­he­ruk­ka­jää­dykkeet

Marinoidut luumut ja vanilja-mascarponevaahto

Eeron suklaa-lakritsifondant

Pashajäädyke

Pistaasi-sitruunapuikot

Suola­päh­ki­nät­ryf­felit

Matchajäätelö, suklaakastike ja kookosgranolaa

Pistaasi-sitruunapuikot

Suola­päh­ki­nät­ryf­felit

Matchajäätelö, suklaakastike ja kookosgranolaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Näin sisustat keltaisella

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Raikkaat sitruunaruudut

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Näin sisustat keltaisella

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Raikkaat sitruunaruudut

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.