Artikkeli

Sahramilla maustettu kalakeitto

puo­li­kas fen­ko­li

puo­li­kas pie­ni pur­jo

2 pork­ka­naa

150 g lant­tua

1 val­ko­si­pu­lin kyn­si

1 rkl öl­jyä

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

8 dl vet­tä

3 rkl ka­la­fon­dia tai

2 ka­la­lie­mi­kuu­ti­o­ta

1 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

0,25 g (2 an­nos­pus­sia)

sah­ra­mia

1 tl tim­ja­mia

ri­paus val­ko­pip­pu­ria

600 g loh­ta

suo­laa

1. Sui­ka­loi fen­ko­li. Hal­kai­se,

pese ja vii­pa­loi pur­jo. Kuo­ri­ja sui­ka­loi pork­ka­nat ja lant­tu.

2. Mit­taa öl­jy kat­ti­laan. Li­sää

kas­vis­sui­ka­leet, hie­non­net­tu

val­ko­si­pu­lin kyn­si ja kuul­lo­ta

nii­tä het­ki. Li­sää to­maat­ti­py­ree

ja kuul­lo­ta vie­lä vä­hän ai­kaa.

3. Li­sää vesi, ka­la­fon­di tai

lie­mi­kuu­ti­ot ja vii­ni sekä sah­ra­mi,

tim­ja­mi ja val­ko­pip­pu­ri.

An­na kie­hah­taa het­ki.

4. Kuu­ti­oi kala ja li­sää keit­toon.

An­na hau­tua vie­lä noin

15 mi­nuut­tia. Tar­kis­ta maku

ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

Val­mis­tu­sai­ka: 35 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 11 €

Koti ja keit­tiö 3/2004