Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Ma­rie Melc­hi­or ja Ca­mil­la Za­rah La­wes

Ku­vat Be­ti­na Has­toft ja Co­lum­bus Leth

Koti ja keit­tiö 8/2015

Ruusuinen maapähkinäkakku

Maapähkinäkakku on ihastuttava yhdistelmä marjoja, kukkia, pähkinöitä ja vaniljavaahtoa.

8–10 an­nos­ta

200 g maa­päh­ki­nöi­tä

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

6 val­ku­ais­ta

3 dl so­ke­ria

Va­nil­ja­vaah­to:

5 dl kuo­hu­ker­maa

1 va­nil­ja­tan­gon sie­me­net

1 dl rans­kan­ker­maa (38 %)

1 dl to­mu­so­ke­ria

Tar­joi­luun:

noin 1 l tuo­rei­ta mar­jo­ja

ruu­sun te­rä­leh­tiä

1. Lai­ta maa­päh­ki­nät, lei­vin­jau­he ja jau­hot te­ho­se­koit­ti­meen tai -leik­ku­riin ja hie­non­na. Vaah­do­ta val­ku­ai­set säh­kö­vat­kai­mel­la. Li­sää so­ke­ri vä­hän ker­ral­laan val­ku­ais­vaah­toon sa­mal­la vat­ka­ten. Li­sää maa­päh­ki­nä­mu­ru­se­os va­ro­vas­ti val­ku­ais­vaah­toon.

2. Kuu­men­na uu­ni 175 as­tee­seen. Vuo­raa hal­kai­si­jal­taan noin 20-sent­ti­nen kak­ku­vuo­ka lei­vin­pa­pe­ril­la ja kaa­da tai­ki­na vuo­kaan. Pais­ta kak­kua uu­nis­sa 30–35 mi­nuut­tia, kun­nes kak­ku on kyp­sä.

3. An­na ka­kun jääh­tyä vuo­as­sa ri­ti­län pääl­lä. Ku­moa kak­ku tar­joi­lu­va­dil­le.

4. Val­mis­ta va­nil­ja­vaah­to. Vat­kaa ker­ma ja va­nil­jan­sie­me­net säh­kö­vat­kai­mel­la vaah­dok­si. Kään­te­le rans­kan­ker­ma ja to­mu­so­ke­ri ker­ma­vaah­toon lu­si­kal­la.

5. Le­vi­tä va­nil­ja­vaah­to päh­ki­nä­poh­jan pääl­le. Li­sää vaah­don pääl­le tuo­reet mar­jat. Ko­ris­te­le ruu­sun te­rä­leh­dil­lä ja tar­joi­le.

Kat­so myös nämä kak­ku­re­sep­tit:

Suo­la­ki­nus­ki-jo­gurt­ti­jää­dy­ke­kak­ku

Ap­pel­sii­ni-man­te­li­ma­ren­ki­kak­ku

Suk­lai­nen juus­to­kak­ku ja suo­la­ki­nus­kia

Lue Myös

Maito­hors­man­versoja ja nokkos­hol­lan­daise

Avokado-pähkinäsalaatti ja lehti­per­sil­ja­pesto

Kesäkur­pit­sa­pasta ja pähkinäiset vegepullat

Maito­hors­man­versoja ja nokkos­hol­lan­daise

Avokado-pähkinäsalaatti ja lehti­per­sil­ja­pesto

Kesäkur­pit­sa­pasta ja pähkinäiset vegepullat

Suklainen kerroskakku

Raakaruoka menu

Lime-chilimarinadi

Appelsiini-mante­li­ma­ren­ki­kakku

Jäädytetty suklaatorttu

Jälkiruokien aatelia

Appelsiini-mante­li­ma­ren­ki­kakku

Jäädytetty suklaatorttu

Jälkiruokien aatelia

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.