Marie Melchior ja Camilla Zarah Lawes
Kuvat Betina Hastoft ja Columbus Leth
Koti ja keittiö 8/2015
8–10 annosta
200 g maapähkinöitä
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
6 valkuaista
3 dl sokeria
Vaniljavaahto:
5 dl kuohukermaa
1 vaniljatangon siemenet
1 dl ranskankermaa (38 %)
1 dl tomusokeria
Tarjoiluun:
noin 1 l tuoreita marjoja
ruusun terälehtiä
1. Laita maapähkinät, leivinjauhe ja jauhot tehosekoittimeen tai -leikkuriin ja hienonna. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähän kerrallaan valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Lisää maapähkinämuruseos varovasti valkuaisvaahtoon.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20-senttinen kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa 30–35 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
3. Anna kakun jäähtyä vuoassa ritilän päällä. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
4. Valmista vaniljavaahto. Vatkaa kerma ja vaniljansiemenet sähkövatkaimella vaahdoksi. Kääntele ranskankerma ja tomusokeri kermavaahtoon lusikalla.
5. Levitä vaniljavaahto pähkinäpohjan päälle. Lisää vaahdon päälle tuoreet marjat. Koristele ruusun terälehdillä ja tarjoile.
Katso myös nämä kakkureseptit:
Suolakinuski-jogurttijäädykekakku
Appelsiini-mantelimarenkikakku
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2