Artikkeli

Ma­rie Melc­hi­or ja Ca­mil­la Za­rah La­wes

Ku­vat Be­ti­na Has­toft ja Co­lum­bus Leth

Koti ja keit­tiö 8/2015

Ruusuinen maapähkinäkakku

Maapähkinäkakku on ihastuttava yhdistelmä marjoja, kukkia, pähkinöitä ja vaniljavaahtoa.

8–10 an­nos­ta

200 g maa­päh­ki­nöi­tä

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

6 val­ku­ais­ta

3 dl so­ke­ria

Va­nil­ja­vaah­to:

5 dl kuo­hu­ker­maa

1 va­nil­ja­tan­gon sie­me­net

1 dl rans­kan­ker­maa (38 %)

1 dl to­mu­so­ke­ria

Tar­joi­luun:

noin 1 l tuo­rei­ta mar­jo­ja

ruu­sun te­rä­leh­tiä

1. Lai­ta maa­päh­ki­nät, lei­vin­jau­he ja jau­hot te­ho­se­koit­ti­meen tai -leik­ku­riin ja hie­non­na. Vaah­do­ta val­ku­ai­set säh­kö­vat­kai­mel­la. Li­sää so­ke­ri vä­hän ker­ral­laan val­ku­ais­vaah­toon sa­mal­la vat­ka­ten. Li­sää maa­päh­ki­nä­mu­ru­se­os va­ro­vas­ti val­ku­ais­vaah­toon.

2. Kuu­men­na uu­ni 175 as­tee­seen. Vuo­raa hal­kai­si­jal­taan noin 20-sent­ti­nen kak­ku­vuo­ka lei­vin­pa­pe­ril­la ja kaa­da tai­ki­na vuo­kaan. Pais­ta kak­kua uu­nis­sa 30–35 mi­nuut­tia, kun­nes kak­ku on kyp­sä.

3. An­na ka­kun jääh­tyä vuo­as­sa ri­ti­län pääl­lä. Ku­moa kak­ku tar­joi­lu­va­dil­le.

4. Val­mis­ta va­nil­ja­vaah­to. Vat­kaa ker­ma ja va­nil­jan­sie­me­net säh­kö­vat­kai­mel­la vaah­dok­si. Kään­te­le rans­kan­ker­ma ja to­mu­so­ke­ri ker­ma­vaah­toon lu­si­kal­la.

5. Le­vi­tä va­nil­ja­vaah­to päh­ki­nä­poh­jan pääl­le. Li­sää vaah­don pääl­le tuo­reet mar­jat. Ko­ris­te­le ruu­sun te­rä­leh­dil­lä ja tar­joi­le.

Kat­so myös nämä kak­ku­re­sep­tit:

Suo­la­ki­nus­ki-jo­gurt­ti­jää­dy­ke­kak­ku

Ap­pel­sii­ni-man­te­li­ma­ren­ki­kak­ku

Suk­lai­nen juus­to­kak­ku ja suo­la­ki­nus­kia