Koti ja keittiö 5/2010
noin 20 kpl
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
3 rkl sokeria
1 1/2 dl ruisrouhetta (esim. Korpelan Mylly)
150 g voita tai margariinia
noin 11 dl vehnäjauhoja
Väliin:
100 g voita
Voiteluun:
muna
Päälle:
siemensekoitusta (pinjansiemeniä, kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä ja meloninsiemeniä)
Täyte:
maustamatonta tuorejuustoa
kylmäsavulohta
kapriksia, tilliä
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää mausteet ja ruisrouhe. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää loppuvaiheessa pehmennyt rasva. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
2. Kauli taikina levyksi. Vuole jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita siivuja ja levitä ne taikinalevyn toiselle puoliskolle. Taina toinen puoli päälle ja painele reunat tiiviisti yhteen. Kauli taikina uudelleen levyksi ja taita kolmeen osaan. Kauli samaan tapaan taikinaa taitellen vielä kaksi kertaa.
3. Leikkaa kaulittu levy kolmioiksi ja kääri sarviksi. Laita sarvet pellille leivinpaperin päälle. Kohota puoli tuntia.
4. Voitele sarvet, ripottele päälle siemeniä ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Anna jäähtyä. Halkaise, levitä väliin tuorejuustoa, kylmäsavulohta, kapriksia ja tilliä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2